Mirişenii se pregătesc intens pentru „Let’s do it,Romania!”

            La Şcoala cu clasele I-VIII Mireşu Mare prin grija doamnei director prof. Lucica MOGOŞ ,a cadrelor didactice începând cu grădiniţa şi încheind cu  diriginţii claselor  de-a VIII, toată suflarea se pregăteşte pentru data de 25 septembrie 2010 când va avea  loc punerea în aplicare a Proiectului internaţional de implicare socială „Let’s do it, Romania!” având ca scop curăţirea arealului în care trăim de deşeuri şi mizeria aruncată de semeni de-ai noştri fără   dragoste pentru  locurile în care trăiesc .

În acest sens, astăzi 15 septembrie la şcoala noastră au venit cms. şef Vlad DĂNILĂ de la Garda de Mediu Baia Mare, voluntarul şi ornitologul Robert HITTER care au adus 300 de saci din plastic şi mănuşile aferente pentru a putea demara acţiunea în ziua de 25 septembrie.Sprijin a mai promis şi Primăria Mireşu Mare prin primarul Virgil PRUNĂ dar şi domnul Adrian Dan POP,voluntar in echipa coordonatoare a judeţului Maramureş.

În invitaţia primită la Căminul cultural Ulmeni unde a avut loc o întâlnire cu reprezentanţii din zona Ulmeni,Sălsig,Mireşu Mare,Gârdani se precizează următoarele:”Participarea tuturor cetăţenilor din Maramureş la acest proiect din 25 septembrie este foarte importantă  pentru ca judeţul nostru să iasă în faţă şi să fie un exemplu pozitiv la nivel naţional!Prin participarea tuturor cetăţenilor (părinţi plus copii) vom curăţa în jurul localităţii noastre toate râurile,pădurile şi păşunile de gunoaiele găsite, pentru că locul lor nu este acolo!

Punctul de întâlnire din fiecare sat din judeţ este în faţa bisericii sau în curtea şcolii iar de acolo se pleacă pentru a face curăţenie pe toată raza comunei!Organizarea este foarte importantă pentru a da dovadă că suntem uniţi şi putem realiza lucruri benefice pentru comunitate şi pentru toţi oamenii care locuiesc în ea!

Odată făcută curăţenia,aceasta trebuie păstrată şi nu mai trebuie să mai permitem ca alţii să vină să ne facă mizerie pe raza localităţii.”Deocamdată au fost postate afişe în toate satele aparţinătoare comunei Mireşu Mare în locuri circulate de către săteni, care fac vorbire  despre această acţiune dar şi alte  afişe care îndeamnă omul să aibă grijă de mediul înconjurător,de speciile de păsări aflate pe cale de dispariţie!                                                                                                                               

 Un rol important revine primăriilor şi consiliului local care trebuie să hotărască locaţiile unde se depozitează deşeurile ca tot în aceaşi zi să fie ridicate mormanele de gunoaie de către serviciile de salubrizare sau alte mijloace de transport puse la dispoziţie de către aceştia.               

    Pentru mai multe detalii accesaţi WWW.LETSDOITROMANIA.RO.                                                       

          Gelu DRAGOŞ


Cercul ecologic Laleaua Pestrita de la scoala Miresu Mare, Maramures sustin Let’s do it, romania! si se vor mobiliza si pe 25 septembrie pentru a sprijini mediul inconjurator din Maramures.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

One thought on “Mirişenii se pregătesc intens pentru „Let’s do it,Romania!”

  1. Bravo elevilor din Miresu Mare!Stiu ca impreuna cu profesorii vostri o sa faceti treaba serioasa!Bine ar fi ca apoi toata lumea sa aiba grija de curatenie!Un mediu curat il face pe om mai bun!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *