Micii voluntari de la Grădiniţa Albinuţa din Cluj-Napoca!

Grupa mare C numită şi grupa ştrumfilor de la Grădiniţa cu Program Prelungit Albinuţa – Cluj-Napoca au participat pentru prima data la acţiunea Let’s Do It, Romania! alături de doamnele educatoare Bologa Dana-Simina şi Moldovan Anamaria.

Proiectul nostru Let’s Do It, Romania! a început vineri, 27.09.2013; în cursul dimineţii am discutat cu copiii despre mediul înconjurător, despre existenţa unei zile naţionale de curăţenie, despre normele de siguranţă pe care fiecare dintre noi trebuie să le cunoaştem şi să le însuşim şi am dat exemple de comportamente pozitive şi negative faţă de natură.

Preşcolarii au desenat apoi cu creioanele colorate mai multe lucrări cu această temă. Astfel încă de bună dimineaţa, cei 24 de ştrumfi din grupa mare au primit medalioane Let’s Do It, Romania! au fost echipaţi cu mănuşi şi saci menajeri şi au ieşit în curtea grădiniţei şi prin cartierul grădiniţei pentru a colecta „deşeurile” (hârtii, sticle de plastic, etc.)

 

 

 

Lucrările preşcolarilor au fost afişate prin cartierul grădiniţei cu scopul de a sensibiliza oamenii cu privire la păstrarea curăţeniei, protejarea mediului înconjurător şi de a transmite următorul mesaj “Să păstrăm curăţenia împreună!”. Doar împreună putem avea grijă de mediul nostru înconjurător.

Acţiunea s-a dorit a fi una premergătoare celei din 28 septembrie 2013 când în cadrul proiectului Let’s Do It, Romania! se face curăţenie în toată ţara.

 

 

A fost un început bun care ne-a dat încredere în forţele noastre de a ajuta la curăţarea mediului înconjurător. Cu mânuţele lor dibace au adunat hârtii, ambalaje, a fost o experienţă plăcută pe care ne-am propus să o repetăm şi pe viitor.


Grădiniţa Albinuţa din Cluj-Napoca

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

2 thoughts on “Micii voluntari de la Grădiniţa Albinuţa din Cluj-Napoca!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *