Mãos à obra! Limpar Portugal!

Sambata a fost una dintre zilele cele mai emotionante! Sambata, 20 martie a fost ziua in care colegii din Portugalia si-au vazut visul indeplinit, eforturile lor au primit recompensa asteptata de luni de zile, iar viata lor este cu siguranta alta de atunci: 20 martie este cu siguranta o zi cu mare insemnatate in calendarul personal al fiecaruia dintre membri echipei, dar cu siguranta, al fiecaruia dintre cetatenii portughezi care au ales sa li se alature. “Mãos à obra! Limpar Portugal!” Sau, pentru a vorbi cu totii aceeasi limba : “Let’s Do It” :). Au spus asta intr-un glas sambata si au iesit sa isi creeze o tara mai frumoasa, o alta tara in care sa creada mai mult, tocmai pentru ca e a lor, obtinuta cu mari eforturi. Primele vesti le-am asteptat cu sufletul la gura si nu au intarziat sa apara, Francisco, unul dintre organizatori, a trimis un e-mail in care ne-a spus ca a fost o zi minunata pentru ca oamenii au venit la curatenie, in ciuda ploii care a incercat sa le incurce planurile. Se pare ca increderea oamenilor din Portugalia in proiect, dar si in misiunea lor aintrecut puterea ploii. Primele stiri le-am vazut si pe Euronews, presedintele Portugaliei, participand si el alaturi de voluntari, relatarile fiind impresionante. Francisco ne-a multumit tuturor, au tot mai multa incredere ca se poate si la noi si in Slovenia. Abia astept sa primesc vesti de la ei concrete, sa aflu rezultatul activitatilor, numarul de oameni inscrisi, cat si cantitatea de deseuri a fost colectata, care este starea lor generala dupa ce va trece euforia si se vor aseza la numarat: oameni implicati, saci de gunoi stransi, zambete pe chipuri. Regret ca nu le-am putut fi alaturi asa cum am vorbit la Tallinn, dar sunt sigura ca ne simt pe toti aproape!


Daca am avut atatea emotii pentru Portugalia, in septembrie, la “Let’s Do It, Romania“…. atunci voi avea insa grija ca totul sa fie sub control in ceea ce ma priveste! Urmeaza Slovenia pe 17 aprilie : Očistimo Slovenijo v enem dnevu!


They did it!


P.S. Nebunie si in New Delhi sambata. Mai jos imagini. Revin cu surprize din Romania :P !



Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

2 thoughts on “Mãos à obra! Limpar Portugal!

  1. Sunt alaturi de proiectul asta cu tot ce pot, inclusiv cu reclama multa pe net.
    De curand cineva mi-a ridicat o problema care m-a lasat cat de cat fara raspuns: “slabiciunea proiectului consta in titlul ales.”
    Inclin sa-i dau dreptate. De ce nu-i punem un nume romanesc?? Vad ca si portughezii si slovenii au. Noi de ce cu englezisme??

  2. Ma bucur ca sunteti alaturi de noi si va multumesc!
    Titlul pe care l-am ales a fost practic o continuare fireasca a unei miscari initiate de estonieni, miscare, idee si concept care nu ne apartin. Insa, dupa cum puteti vedea in logo-ul Let’s Do It, Romania, subtitlul este “curatenie in toata tara, intr-o singura zi”.
    Va asteptam alaturi de noi pe 25 septembrie, avem deja formularul pe site! http://www.letsdoitromania.ro/curatenia/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *