Conferinta Let`s Do It, World! – Ziua 3

3

Si cum toate lucrurile frumoase, se termina repede, iata-ne ajunsi la finalul aventurii noastre.

Gazdele noastre ne-au propus pentru ultima zi, un tur al orasului pentru ca noi toti sa avem o imagine completa depre cultura si istoria capitalei letone considerata perla Tarilor Baltice.

Cu mult entuziasm si aparatul foto in mana, am plecat sa descoperim Riga, oras ce gazduieste 700 000 de locuitori.
In fata cladirilor medievale, te simti ca un calator in timpuri de mult uitate, pentru ca la urmatorul pas, edificiile construite in stilul Art Nouveau sa te trezeasca din visare si sa iti aminteasca de prezent. Riga, este un oras cu o arhitectura diversa, un oras al contrastelor atat de natural alaturate de parca au fost acolo dintotdeauna.

Prima oprire a fost la Biblioteca Nationala. Cladirea inaugurata in august 2014, se remarca prin stilul architectural si gazduieste pentru primele 6 luni ale anului 2015, presedintia Uniunii Europene.

4Dupa traversarea raului Daugava, am ajuns in centrul istoric al orasului. Ne-am bucurat sa vedem cladiri restaurate care pastreaza aerul medieval, biserici gotice, monumente care vorbesc despre moment cheie in existent orasului. Cladiri precum Primaria, “Fratia Capetelor Negre”, Muzeul de istorie si navigatie, Biserica Saint Peter sunt dovezile vii ale unui trecut tumultuos.

Unul dintre cele mai importante obiective turistice la care ne-am oprit a fost Monumentul Libertatii, inchinat soldatilor ucisi in Razboiul de Independenta (1918-1920). Masurand 42 de m, monumental infatiseaza o femeie care tine deasupra capului o coroana formata din trei stele. Un aspect demn de a fi luat in considerare este acela ca monumentul a fost realizat din donatiile locuitorilor, avand si o puternica simbolistica: cele trei stele reprezinta trei zone istorice din Letonia – Kurzeme, Vidzeme, Latgale.

Consultand itinerariul, dar si ceasul, am constatat cu tristete ca turul nostru ajunsese la sfarsit, era timpul sa ne intoarcem la hotel pentru a ne lua la revedere de la colegii nostri.

A fost o calatorie plina de peripetii, dar nimic nu s-a comparat cu greutatea momentului in care a trebuit sa ne luam ramas bun de la doerii nostri. Emotia momentului nu poate fi transpusa in cuvinte, insa credeti-ma, ne-am imbratisat si am plecat cufundati in ganduri fara a privi in urma. Indiferent de tara, nationalitate, culoare, noi toti simtim la fel, Let’s Do It este un sentiment.

Povestea“Let’s Do It” continua si fiecarezi este o noua ocazie pentru a arata ca se poate.

Vola-(vector)_fullRomania este astazi in topul celor mai puternice tari din miscarea Let’s Do It! Da, impreuna, putem! Asadar, Let’s Do It, Romania!”

Multumim partenerilor de la Vola.ro pentru sustinere si pentru sansa se a participa cu o echipa solida la conferinta Let’s Do ItWorld.



Articol realizat de Octavia Bratulescu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *