Un zgarie-nori acoperit de copaci din Taiwan va absorbi 130 de tone de dioxid de carbon pe an

China este cunoscută ca fiind cea mai poluată țară din lume. Pentru a combate efectele emisiilor de CO2, locuitorii vin cu o mulțime de soluții și inovații. Una dintre ele se află în Taiwan, China și este o clădire care are forma unei spirale de ADN.

Ce este interesant la clădire?

Pe fațadă, balcoane și acoperiș are 23.000 de copaci și arbuști, aproape la fel de mulți ca în faimosul Central Park din New York. În total, plantele vor absorbi 130 de tone de dioxid de carbon pe an.

descărcare (2)

Momentan clădirea se află în construcție și se estimează că va fi gata în toamna acestui an. Clădirea are 20 de etaje, iar înăuntru vor fi amenajate 40 de apartamente de lux. Plantele vor fi puse și pe holurile clădirii, iar podeaua acestora va fi din sticlă.

descărcare (3)

Fiecare apartament va avea sufragerie, sală de mese, bucătărie, cameră de zi și mai multe dormitoare. Locuitorii vor avea o priveliște minunată de la balcon, dar vor avea acces și alte facilități precum piscina interioară a clădirii, sala de sport și garajul, toate ventilate și luminate natural.

Clădirea nu va reuși să absoarbă toată poluarea din oraș, însă reprezintă un pas important către un viitor sustenabil. Construcția clădirii a început în 2013 și se va încheia în septembrie 2017.

descărcare (1)

Surse articol: Independent, New Atlas

Surse foto: Sursa 1, Sursa 2, Sursa 3, Sursa 4

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *