Tacâmurile comestibile, o soluție pentru a le evita pe cele de unică folosință

Bakeys, o companie din India produce tacâmuri comestibile, în speranța că se vor reduce cantitățile de deșeuri din plastic rezultate din aruncarea lingurilor, furculițelor sau cuțitelor de unică folosință.

Tacâmurile sunt realizate doar din patru ingrediente: orez, grâu, mei și apă. La acestea se pot adăuga diverse arome, precum ceapă, roșii, usturoi, ghimbir sau scorțișoară. Se pot folosi la orice masă, pentru că rezistă fără să se topească în băutura fierbinte timp de 20 de minute. Ele sunt comestibile doar pentru 2-3 zile, deoarece nu conțin coloranți sau conservanți. Prețul lor este de 4 dolari pentru pachetul de 100 de linguri.

lead_large

Chiar și în cazul aruncării acestor linguri, durează în jur de 5 zile să se descompună, dacă nu sunt mâncate de animale.

Narayana Peesapaty, fondatorul companiei, a vândut deja peste 1,5 milioane de linguri și a lansat o campanie de strangere de fonduri pentru a-și extinde brandul la nivel mondial. Campania a fost un success, depășindu-și de peste patru ori obiectivul de a strânge 20.000 de dolari.

Tacâmurile comestibile sunt bune de folosit și acasă, însă Bakeys speră să ajungă la companiile de fast food și cele care fac livrări, deoarece ele folosesc cele mai multe ustensile din plastic. Restaurantele din India aruncă anual la gunoi în jur de 120 de miliarde de tacâmuri din plastic.

Tradus și adaptat de: Florina Mirică

Surse articol: Inhabitat.com, Elite Daily, One Green Planet

Surse foto: Sursa 1, Sursa 2

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *