Ziua Z

Ziua “Z” – 25.09.2010, Bucuresti- Romania.

Ora 08.00 la centrul de inregistrare de la Bricostore Baneasa incep sa ajunga sute de voluntari de toate varstele. Multa voie buna si entuziasm. Si noi printre ei. ‘Noi’ insemnand eu-Laurentiu, Cristina, Iulia, Cosmin si Claudiu; impreuna echipa cu codul 1403.


Intrucat nu aveam un morman alocat ne alegem traseul nr 4, zona Padure Moara Vlasiei. Ne inregistram iar apoi ne indreptam catre autobuzul care urma sa ne duca in zona. Rand pe rand la autobuz ajung si alti voluntari- profesori si elevi sau pur si simplu tineri care au renuntat la timpul lor liber pentru a da o mana de ajutor. Aproximativ in jurul orei 10.00 ne punem in miscare , iar dupa aproximativ 40 de minute ajungem la destinatie- Padurea Moara Vlasiei. Nimeni nu pierde prea mult timpul, ne orientam putin in zona, facem planul de ‘atac’ dupa care toata lumea la lucru.


Treaba merge bine… prin grija semenilor nostri am avut ce sa strangem… astfel ca deja in jurul orei 12.30 saci menajeri erau pe terminate… Intrucat si celalate echipe erau in aceasi situatie, un coleg a luat legatura cu Cristina… persoana de contact de la centrul de inregistrare. La scurt timp sosesc doua persoane din echipa de organizare care ne-au adus saci si manusi pentru a putea continua igienizarea padurii.


Usor usor pe chipurile noastre incepe sa se observe oboseala,  insa nu renuntam… Astfel ca in jurul orei 15 , obositi si  murdari dar mandri, mandri de ceea ce realizasem… 5 voluntari, 22-26 ani, 4 ore, 52 de saci menajeri plini cu tot felul de gunoaie… materiale plastice, hartie-carton, stile, feroase, articole textile etc. bilantul total al zonei…. Aproximativ 35 de voluntari ce au colectat peste 300 de saci menajeri cu gunoaie, zeci de cauciucuri auto si saci cu moloz.


Si iata ca a venit si sfarsitul actiunii… obositi-prafuiti, insa cu chipurile vesele si mandri, reusim sa ne strangem pentru o poza de grup. Ne imbarcam din nou in autobuze… Let’s Do It, Romania!


echipa 1403

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

3 thoughts on “Ziua Z

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *