let’s do it romania – patru cuvinte jumate, really?

Adica… sa fim seriosi, nici macar o fraza intreaga, nici macar 5 cuvintzele acolo, nici nu ne e foarte clar daca intr-o limba sau doua… au scos cuvintele astea aproape 200.000 de oameni din casa? Acuma pe bune, clar nu.


Atunci ce s-a intamplat de fapt pe 25 septembrie? Ei bine, intrebarea nu e ce, intrebarea e cine s-a intamplat pe 25 septembrie.
Va zic eu cine, intai de toate cei 2000-3000 de organizatori ai acestui proiect.
Astia 2000+ am invatat mai repede niste lectii, destul de banale, am zice noi, dar asta doar pentru ca marea majoritate dintre noi a avut libertatea sa o faca. Impreuna am fost atat de puternici incat am generat un super efect de domino catre altii 150.000+ iar ecoul lor cu siguranta  a rezonat  mai departe probabil spre alte zeci de mii din restul de 22 de milioane.
Toti acesti oameni se intampla sa fie romani si sa traiasca in Romania. Nu va faceti iluzii, nu e meritul tarii ca a crescut o generatie tanara si activa, nici al capitalei ca tine o echipa centrala, nici a celorlalte orase mai fruntase sau mai codase. Inainte sa fiti romani, bucuresteni, brasoveni, clujeni etc, sunteti oameni.
Suntem toti parte dintr-un 6 miliarde destul de relativ… la o adica, noi nu impartim decat prezentul.
Dar in prezentul zilei de 25.09.2010 o mana de oameni de pe un plai al naibii de drag tuturor au tipat impreuna un urlet de toata frumusetea… : let’s do it Romania, ca prea dormi, prea esti comoda, prea scuipi seminte, barfesti, bodogani aceleasi obositoare demagogii, faci shopping la mall, iti umpli viata cu prostii intr-o fuga dupa bani si iar bani si mertzan si gentutze si rochitze si umfli la pompa imaginii sociale cu aere furate, imitate si vorbe goale… ce-ai zice de niste fapte, Romanie? Ei, madro, cum ti-ar sade imbracata in fapte?
Pe 25,  pet cu pet, cu pampersi, cu cioburi, cu ambalaje si tampoane, cu metal si hartie, cu prezervative si cauciucuri, cu moloz si resturi de animale in sac cu sac si carute si camione pe drum cu drum prin sat cu sat, comune si orase, roman cu roman au imbracat tara in straiele curate ale faptelor lor. In faptul ca putem, in faptul ca stim de ce suntem in stare. Impreuna.
Letsdo-isti nu dezlegati lianele ce va unesc acum, aveti mare grija cum va impartiti laurii. E meritul nostru dar ne-am ridicat pe umerii a cine stie cati altii ce-si impart meritele trecutului, ei tin podeaua de sub picioarele noastre azi pe cand noi o sustinem impreuna pe a celor de maine.
Nu va grabiti sa-i judecati prea aspru pe cei care au stat in casa, de cele mai multe ori resemnarea lor pare bine motivata. Cu cat mai puternica motivatia noastra cu atat mai convingatoare increderea lor ca avem forta de a tine o lume noua pe umerii nostri.
25 septembrie insemana ca puteti, voi toti astia de ati iesit in tara, de ati citit aici, de ati povestit si la altii…

Si nu uitati, 25 e o super poveste, povestiti-o.

p.s.  Galati,  in fix o luna am reusit sa motivam aproape 3500 de voluntari si sa inchegam o organizare remarcabila in tot judetul. O mana de oameni… 20+ va multumesc pentru ca sunteti exceptionali si pentru ca mi-ati hranit avantul unei inspiratii de-o viata!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

3 thoughts on “let’s do it romania – patru cuvinte jumate, really?

  1. Foarte frumos, Laura! Iti dau dreptate in totalitate. Am avut parte de o echipa nemaipomenita, imi vor lipsi. O sa ne lipsesti si tu, sa ne vizitezi cand poti! *hugs*

  2. Ati adaugat si pampersi in lista… Asa e, ce am gasit intr-un palculet de padure din apropierea Odobestiului, Dumnezeu cu mila. Ma bucur totusi ca am participat, ma simt mai… uman acum. Sper sa nu va opriti aici, mai sunt multe lucruri de facut in tara, iar daca numai din primul oc au fost adusi 150000+ de voluntari, imaginati-va a doua oara ce iese… Si a treia… etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *