Oameni nobili, idei nobile (12 decembrie)

Pe 12 decembrie, la ora 12 (adica 12.12 12:00), avem intalnire în Van Gogh Cafe (Bucuresti, Str. Smârdan nr. 9) ca să aflăm poveştile din backstage a 4 idei nobile de la câţiva oameni nobili.


Tara Duveanu a pus bazele unui proiect foarte curajos pentru o ţară precum România: SoupNights. De ce curajos? Pentru că a vinde supă pe stradă (în parcuri) în România e ceva extrem de ciudat. Pe lângă faptul că oamenii sunt încuiaţi la mine, chiar şi statul îşi pune uneori întrebări de igienă. Dar Tara a reuşit. A dat supă pe stradă şi banii i-a donat. O să ne zică ea mai multe.

Adrian Ciubotaru (blog) a repus în mâinile multor oameni din ţara asta cartea prin Lecturi Urbane. Totul a început în metrou, în Bucureşti, dar s-a extins incredibil de mult. A convins statul să implementeze în parcuri locuri speciale de citit şi a reuşit să strâng cărţi de peste tot pentru a le dona oamenilor simpli.

Liana Buzea a dat naştere proiectului la care probabil mai toată lumea a participat (sau cu siguranţă a auzit de el): Let’s Do It Romania! Cum a pornit, de unde atâţi voluntari, care au fost rezultatele şi multe altele o să ne spună Liana, care este şi membru al ONG-ului EcoAssist.

Roxana Radu (blog) şi câteva fete n-au pus bazele unui proiect ambiţios, ca cele 3 persoane de mai sus, dar … fete fiind, cu păr lung, s-au tuns pentru o cauză nobilă. Da, e spectaculos şi nu chiar. Dar Roxana Radu şi fetele care s-au tuns sunt simbolul unui prim pas în ceea ce noi numim implicare.

În sală sunt 40 de locuri. Intrarea e liberă şi oricine e binevenit. Rezervă-ţi un loc aici. Primul venit, primul servit. Când sala dă pe dinafară vom sta în picioare.

Fiecare invitat ne va vorbi 30 de minute despre el şi proiectul său, iar apoi îl vom lua la întrebări.

Ideea acestui mic eveniment este să conecteze adolescenţii şi tinerii cu nişte exemplu proaspete, care merită toată admiraţia pentru că FAC CEVA şi schimbă într-un mod lumea asta.

via amdoar18ani.ro

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *