Micutii au ecologizat. Asteptam si adultii

Campania “Let’s do it, Romania!” a trecut şi pe la Brad. Dimineaţă, spre ora 09:00, o mulţime de copii de la cele două şcoli, încolonaţi regulamentar, au ajuns în Parcul Tineretului, pentru acţiunea desfăşurată cu colaborarea Primăriei şi a Retim. Gălăăăgie mare, nu alta! Micuţii de la şcolile generale au avut energie. Aflaseră şi ei ceva despre ecologizare. Ştiau că se va face o mare curăţenie prin oraş. Cu un sfert de oră întârziere, cum de altfel ne-am obişnuit în eterna şi spectaculoasa noastră ţară, a început şi acţiunea propriu-zisă.
Copiii au fost împărţiţi în 4 grupe. Fiecare grupă, condusă de profesoare, a primit câte o zonă de ecologizat, saci şi mănuşi. Unii au mers pe malul Crişului, alţii pe malul Luncoiului, alţii spre Colegiul Naţional Avram Iancu. Micuţii n-au aşteptat să ajungă la locurile desemnate. Au început să culeagă gunoaie chiar de la ieşirea din Parc. Aveau o energie debordantă pentru acea oră. Debordantă, dar nu contagioasă pentru adulţii care priveau şi nu ştiau ce se întâmplă. Nici nu aveau de unde să ştie, pentru că acţiunea nu a fost promovată decât în mediul online. Afişele primite de la coordonatorul pe judeţ s-au “evaporat” undeva pe drum. Mult mai eficient ar fi fost să vină şi mai mulţi adulţi la ecologizare. E greu să pui copilul să-şi bage mâinile în toate gunoaiele. Şi nici nu vă închipuiţi peste ce gunoaie au dat şcolarii.
Micuţii s-au descurcat însă extraordinar. Printre poveştile de şcoală şi de joacă, au adunat saci întregi de gunoaie lăsate în urmă de unii brădeni nesimţiţi. Grupa care a mers pe malul Crişului, până la stadion, şi apoi la Liceu, a avut o surpriză. O doamnă le-a făcut… clătite! Arătau foarte bine şi sigur au fost delicioase. Copiii au apreciat aşa cum trebuie. Şi-au făcut treaba şi au fost şi recompensaţi. Şi sigur au transmis mai departe, celor care nu au ieşit din case, ce important este să ţii oraşul curat.

Alin Bufnila / Hunedoara

thumb.php_

thumb6.php_

thumb2.php_

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *