Mai e o luna!

Fix o luna pana curatam Romania de gunoaie! Si ca sa marcam momentul, astazi, 25 august, ne-am intalnit la Pitesti cu primarii din Arges carora le-am cerut sprijinul pentru Ziua de Curatenie, cu reprezentantii Prefecturii si Agentiei de Protectia Mediului Arges, care s-au implicat alaturi de noi inca de la proiectul de curatenie pilot de pe 5 iunie, si mai apoi si cu presa, care ne ajuta sa ne facem auziti. Trebuie ca echipa pe care o formam, cu media, autoritati, companii si voluntari, sa functioneze perfect pe 25 septembrie, si pentru asta e nevoie de comunicare si de o responsabilitate comuna.

Echipa LDIR Arges si reprezentantii Prefecturii Arges

Echipa LDIR Arges si reprezentantii Prefecturii Arges

Sigur, o parte dintre primarii argeseni ne stiau deja de la curatenia pilot din Arges, de acum aproape 3 luni, cand 29 de comune au participat cu voluntari la curatarea raurilor si padurilor din jumatatea de nord a judetului si operatorii de salubritate au adunat de pe trasee aproape 100 de tone de deseuri stranse de cei 2000 de voluntari, insa putem spune ca actiunea de pe 5 iunie a fost o repetitie generala pentru ceea ce urmeaza intr-o luna. Ne asteptam ca peste 6000 de voluntari sa declare razboi gunoaielor din Arges si la o comunitate asa de mare ne trebuie parteneri pe masura, asa ca intalnirea de astazi cu autoritatile locale si reprezentantii media este inceputul unei colaborari stranse ale carei rezultate vor fi fructificate pe 25 septembrie.


Si pentru ca avem la inima zicala “cu cat mai multi cu atat mai bine” asteptam si mai multi voluntari din Arges sa se inscrie pe site. Ziua de Curatenie Nationala e aproape si e important sa facem asta impreuna!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

5 thoughts on “Mai e o luna!

 1. Daca proiectul se refera la Romania,de ce se numeste “let`s do it”?
  Hai sa fim intai romani si apoi sa facem curatenie.Ne vedem pe 25 spetembrie.

  1. Draga anonimule, este o intrebare pe care am primit-o de foarte multe ori si tot de atatea ori am raspuns ca proiectul nu este o initiativa din Romania, ci a pornit din Estonia in 2008, ca de atunci a inceput comunitatea Let’s Do It World a tuturor tarilor care au realizat sau au de gand sa realizeze acest proiect. Din respect, am ales sa preluam denumirea, dar am adaugat sloganul in romana, tocmai pentru ca suntem romani: Curatenie in toata tara, intr-o singura zi!
   Ma bucur ca denumirea proiectului nu te tine departe de noi si vei fi la curatenie pe 25 septembrie!
   P.S. Adresa ta de e-mail este in engleza. Nu esti roman :) ?

 2. :) O intamplare foarte funny legata de combinarea limbii engleza in viata de zi cu zi am patit si eu.

  Eram la un concurs de webdesign. Imi prezentam pagina web… Era aproape perfecta, aveam raspunsuri pentru toate intrebarile… pana cand un contracandidat m-a intrebat : “de ce scrie acolo “read more”?” ai copiat-o de pe vre-un site?

  Era o intrebare incuietoare… ca n-aveam nicio motivatie pentru care am scris “read more” in loc de “citeste mai multe” sau ceva de genu :))

  Partea cea mai amuzanta a fost ca… dupa mine a urmat contracandidatul meu… si… i-am raspuns cu aceeasi moneda… “scuza-ma… de ce scrie acolo newsletter? l-ai copiat cumva?” =))))

  Cam asa.. sunt cuvinte atat de intiparite in mintea noastra incat park daca ai folosi limba romana, nu s-ar potrivi la fel de bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *