Înscrieri la “Şcoala Zero Waste” 2013

 

“Şcoala Zero Waste” este un concurs de educaţie ecologică şi colectare selectivă destinat şcolilor din învăţămâtul primar şi secundar din Judetul Timiş. Perioada de desfăşurare a competiţiei este 15 Aprilie – 31 Mai. Premiile puse în concurs se ridică la peste 22.000 ron.

 

Din 18 martie până în 26 martie, şcolile din Judeţul Timiş se pot înscrie în Competiţia “Şcoala Zero Waste” Ediţia 2013.

Ideea “Şcoala Zero Waste” a venit în urma discuţiilor purtate cu participanţii în campaniile Let’s Do It, Romania! Concluzia generală este că acţiunile de curăţenie şi ecologizare nu sunt deloc suficiente. Trebuie să ne îndreptăm către o lume în care astfel de campanii de curăţenie nu vor mai fi necesare, înspre O Lume cu Zero Deşeuri.

 

Componenta educaţională a venit ca o solutie evidentă, organizarea de sesiuni de training şi workshopuri de educaţie ecologică pentru elevi devenind o necesitate. Pentru a face procesul de învăţare mai atractiv am introdus competiţia.

Desfăşurarea concursului este simplă. Elevii şcolilor participante vor colecta selectiv cât mai multe deşeuri de hârtie/carton, PET/plastic şi aluminiu. În fiecare săptămână dintre şcolile clasate pe primele locuri, organizatorii vor selecta trei în cadrul cărora vor fi organizate în săptămâna imediat următoare sesiuni de training şi workshopuri de educaţie ecologică.

 

La finalul Concursului, Organizatorul va acorda şcolilor care au colectat cea mai mare cantitate de deşeuri reciclabile per elev, precum şi elevilor care au adunat cea mai mare cantitate de deşeuri premiile puse în concurs.

În plus, unitatea de învăţământ clasată pe primul loc va fi desemnată şi va primi trofeul “Scoala Zero Waste” Ediţia 2013.

Formularul de înscriere şi Regulamentul Oficial al Concursului pot fi găsite pe site-ul organizatorilor – www.ecostuff.ro.

Mult succes!

 

Pentru mai multe informații:

Email: [email protected]

Site: http://www.ecostuff.ro

Pagina de Facebook: http://www.facebook.com/ecostuff.romania

Let’s Do It, Romania!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

One thought on “Înscrieri la “Şcoala Zero Waste” 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *