Flashmob la Cluj Napoca – 26 aprilie 2012

Una dintre activităţile pe care le îndrăgim cel mai mult, a fost realizată joi, 26 Aprilie 2012 în Piaţa Unirii ! Ştiţi despre ce vorbim ? Da, despre flashmob este vorba!

De aceasta dată, el s-a desfăşurat într-o după-amiază frumoasă de primavară. Încărcati cu multa voie bună, ne-am întalnit în Piaţa Muzeului pentru a pune la punct detaliile, tactica,  pentru a ne echipa cu şepcuţe ,,Let’s Do It, Romania!” şi cu entuziasm.  Ce mai ?! Am făcut totul ca la carte ! Planul era următorul: colegul nostru, Mihai Savu, a plasat, discret, un pet în zona cea mai aglomerată a pieţei.

Ne-am împărţit în grupuri, grupuleţe şi ne-am activat toate simţurile pentru a ,,vâna” persoana responsabilă care urma să ridice petul, asta cu o doză de discreţie că doar nu era sa ne desconspirăm ,,identitaţile secrete”.  Am aşteptat cu sufletul la gură, minut după minut, ca cineva să ia pet-ul şi să-l arunce la coş. Situația începea să fie tot mai tensionată, ne roteam privirile între noi, căutând urme de speranță că va exista cineva care nu va rămâne indiferent în fața pet-ului aruncat cu nepăsare. La un moment dat un trecător s-a îndreptat hotărât către sticla de plastic de pe jos, a ridicat-o şi a aruncat-o la coş. Momentul mult aşteptat de noi sosise! Deodată, toţi cei 80 de omuleţi, ne-am pus rapid şepcile verzi ,,Let’s Do It, Romania” şi am început să-l aplăudam pe cel care ne-a făcut să rămânem la fel de încrezători ca până acum, să fim convinşi că există în lume oameni responsabili, oameni care nu rămân indiferenți față de mediul înconjurator. Numele lui este Damian Dragos, si e eroul LDIR Cluj din 26 aprilie.

Şi pentru că dorim ca tot ce e frumos să dureze mai mult, am revenit la punctul de plecare, Piața Muzeului. Aici a avut loc al doilea flashmob, care a avut un altfel de impact deoarece majoritatea oamenilor stăteau linistiți pe terase, iar cand Cezar a ridicat cel de-al doilea pet şi am apărut cu toții, toată Piața Muzeului a fost cu ochii pe noi, puțin speriată de ce se întâmplă, dar în cele din urmă au realizat care era motivul bucuriei noastre, a omuletilor din ,,Let’s Do It, Romania!”.

La finalul zilei de azi am rămas cu speranța că în fiecare trecător există o urmă de responsabilitate şi respect pentru mediu şi natură.


Revenim in curand cu un set de poze de la fata locului.




Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *