Despre voi si pentru voi

24 August 2011. O luna pana la ziua cea mare. Mare sarbatoare, mare! Azi am uitat de saci, manusi, voluntari (oare vin?!), utilaje si deadline-uri. Azi sarbatorim ce este! Azi sarbatorim oameni. Oameni care ne duc, zi de zi, mai aproape de Romania pe care ne-o dorim. Azi ii sarbatorim pe cei care ne-au adus atat de aproape ( mai este o luna!!!) si care o sa ne duca acolo.

Cum?

Echipa “Let’s Do It, Romania!”- Cluj a organizat un flash mob, menit sa-l sarbatoreasca pe clujeanul responsabil! Ne-am propus sa plasam un PET in apropierea unui cos de gunoi si sa asteptam pana cand unul dintre trecatori se va apleca sa il ridice si sa il arunce la cos. La momentul ridicarii obiectului, participantii la eveniment aveau sa isi puna pe ei un sac de gunoi pregatit in prealabil, sa se intoarca spre persoana in cauza si sa o aplaude, urandu-i bun venit in Echipa Nationala de Actiune.

Zis si facut!

Mihai- coordonatorul nostru logistic- plaseaza PET-ul, sub ochii entuziasmati ai 50 de voluntari care, contrar instructiunilor de a-si tine privirile pierdute prin piata (pentru a nu trezi suspiciuni), sunt nerabdatori sa il cunoasca pe urmatorul TITULAR!

Minutul 1 – Cine o fi? Cum o fi? O fi fata, o fi baiat?! O fi domnisoara aceea care vine incoace agale, cu obrajii arsi de soare? Nu e ea; ea e preocupata de inghetata pe care o tine in mana si pe care o topeste soarele fierbinte al unui pamant agresat (daca ar sti ea ca in PET-ul pe care tocmai l-a ocolit statea solutia…).

Minutul 2 – Ni s-a spus sa nu ne uitam deloc! Da pe naiba! Eu ma uit! Ba nu ma uit! Ma uit totusi cu coada ochiului, n-o sa ma deconspir… Vine cineva! O fi acest tanar ingandurat de restantele ce vin saptamana viitoare? Da de unde! Formula de calcul a profitabilitatii economice o sa convinga Pamantul sa ne tina, doar mai avem bani de inmultit!

Minutul 3 – Vin doi indragostiti!!! Se pupa… Oof…nu l-au vazut! Dragostea inventeaza realitati paralele, nu-i putem invinovati!

Minutul 4 – Se fac pariuri!

Minutul 5 – O sa vina!

Minutul 6 – N-o sa vina!

Minutul 7 – O sa vina, bai, pesimistule! Vezi? De aia merge tara asta asa… din cauza celor ca tine!

……

Minutul 10 – Priviri in gol…

Minutul 15 – Valentina, colega noastra, se ridica (facand 50 de oameni deja resemnati sa tresara), ia PET-ul si, aruncadu-l la gunoi se intoarce spre noi:

-Suntem noi, mai! Si exista oameni ca noi in toata tara! Oameni pe care ii prinde ora 5 dimineata pregatind cartarea de sambata!

Si mai sunt 50 de voluntari pe care i-ati facut sa se grabeasca de la munca ca sa aplaude in cadrul acestui eveniment, pentru a da aripi vocii colective care tipa o schimbare! Ziua aceasta e despre ei. E pentru ei.

Si mai sunt si altii ca noi pe care nu-i cunoastem inca, dar care  o sa dea intr-o zi plictisitoare la birou peste site-ul nostru si o sa respire adanc dupa ani de sufocare!



Azi te-am sarbatorit pe tine, clujeanule, care stim ca existi, cu toate ca n-ai trecut pe langa PET-ul nostru!

Te asteptam in echipa! Sambata cartam din nou!

http://www.facebook.com/event.php?eid=152736658141045

http://www.letsdoitromania.ro/vreau-sa-particip








Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

One thought on “Despre voi si pentru voi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *