Clujul carteaza din nou!

Vad oameni dezorientati. Oameni impietriti, blocati. Oblici.

Oameni care se plimba dintr-o parte in alta a unei cutiute inguste si intunecoase din care refuza sa iasa, prin ai carei pereti huiduie, in ritm de ceas, sistemul. Sistemul care-a fost, sistemul care e, sistemul care (stiu ei) o sa fie. Acest tip de univers furnizeaza, ce-i drept, un oarecare confort. Astfel, raspunderile se anonimizeaza pe principiul: “N-am ce face, nu se schimba nimic. Altii-s de vina.”. Pesimismul sta bine ascuns sub pretextul asa zisei “gandiri realiste”. Indiferenta, pasivitatea, iresponsabilitatea creeaza dislocari morale si sociale. Disperarea devine componenta noastra principala. Speranta, virtute suprarealista, este conditionata absurd de conjuncturi politice si sociale, deseori nefavorabile. A afirma ca ti-ai pierdut puterea de a spera pentru ca lucrurile merg prost, e ca si cum ai afirma ca nu ai fost niciodata atat de puternic incat sa o ai. E vadit faptul ca vorbim de o virtute care in mod natural se manifesta doar in momente nefaste, fara a avea nevoie de garantii. Oamenii nu mai au capacitatea de a crede in ceva, decat daca scrie semnat si parafat ca asa este. Vorbim aici de un esec al sufletului, de o problema personala si nicidecum de un eveniment provocat de sistem. Ori fara actiunea unor oameni manati de o constiinta comuna, motivati de speranta unui “mai bine”, nu exista schimbare. Ne rotim intr-un cerc vicios. Saracia si mizeria nu sunt cauza, ci efectul unui deficit acut de speranta si mandrie nationala.

Mai facem un pas spre constientizare sociala sambata, 13 August 2011, in parcarea Polus Center unde, incepand cu ora 09:00 asteptam sa ni se alature atat posesorii de automobile, cat si biciclistii clujeni, intr-o noua actiune de cartare a gunoaielor ce vor face obiectul Marii Curățenii din data de 24 Septembrie.

La editia de săptamana trecuta am mobilizat 10 biciclisti si 3 autoturisme. Am reusit astfel să alocăm 12 zone de cartare. Desi acest lucru ne bucura, tinem sa mentionam ca suntem departe de scopul propus, acela de a acoperi toate cele 700 de zone de cartare ale judetului Cluj. In virtutea acestui fapt, in fiecare zi de sambata a lunii August va avea loc cate o actiune de cartare organizata la care speram sa participati in numar cat mai mare!

Voluntarii vor avea nevoie de:

BUNA DISPOZITIE :)

– mijloc de transport (autoturism, motocicleta, bicicleta);

– aparat de fotografiat;

– dispozitiv GPS (la nevoie organizatorii vor pune la dispozitie un astfel de dispozitiv);

– tinuta lejera (ca pentru o plimbare in natura).

Alte informatii necesare :

– Fiecare echipa, inarmata cu un GPS, va cauta mormane de gunoi, va nota coordonatele GPS la care se gasesc, volumul si compozitia acestora si le va face poze. La intoarcerea acasa se vor incarca pozele cu mormanele gasite pe site, coordonatele lor si descrierea fiecaruia. In felul acesta va fi completata harta gunoaielor din judet, etapa extrem de importanta pentru actiunea pe care o intreprindem.

– Vă rugam să accesati linkul http://www.letsdoitromania.ro/vreau-sa-particip pentru inscriere si mai multe detalii despre procesul de cartare.




Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *