Let’s Bike It, 8 August , 2010

Jurnal de Bord

10:15 Plecarea din faţa Primăriei – suntem un grup compact de 9 biciclişti (unii chiar echipaţi foarte „profi”). Vremea schimbătoare: e înnorat, avem haine de ploaie deci nu ne lăsăm intimidaţi, oricum e de preferat puţină umbră în loc de caniculă mai ales că ne aşteaptă drum lung

 

10:30 – 11:15  Str Lânii – spre Ghimbav. Începe cartarea primelor mormane. 

11:40 Facem opriri şi pe DN1 unde fotografiem peturile de pe margine. Ioana găseşte un câine abandonat în şanţ. Staţionăm vreo 10 min pentru investigaţii asupra maidanezului. Nu pare să fie lovit, „are botul umed”, deci e bine, îl hidratăm şi îl punem frumos în iarbă! Să fii cuminte!

12:10 Oprim urcarea pantei de pe DN1, direcţia Făgăraş, pentru mormanele pe care le ochim pe dealul din stânga (poza e în dreapta)

12:30 Am cotit pe DJ 112J. E trafic redus, suntem aproape singuri pe şosea. Ne răsfirăm şi ne lăsăm copleşiţi de zumzetul insectelor de câmp. mayday! mayday! Ioanei îi cade pedala de pe stânga! Se recuperează şurubul lăsat 500 metri mai în spate şi se pansează rana. Good job !

12:45  Înainte să intrăm în Dumbrăviţa „speriem peştii„ unor pescari care stăteau aşa de bine pe marginea râului între peturi, moloz şi gunoaie.

13:00 Găsim în sat doi localnici (probabil  susţinători de pe facebook, nu suntem siguri) care dau o mână de ajutor şi intervin decisiv cu o tubulară asupra pedalei „bolnave”.

 

13:20 Lacul în toată splendoarea lui:  papură, păsări de baltă şi ceva grătare de duminică pe margine. E foarte curat în jur aşa că ne permitem să ne odihnim. O tanti simpatică de la terasa cu muzici autohtone ne spune unde se adună mizeria. În colţul barajului. Dăm o fugă cu biţele până acolo. E foarte mişto să traversezi barajul, se aude apa cum izbeşte digul, “parcă suntem la mare”, zice cineva. Ajungem şi la insulele cu peturi si ne gandim cum va trebui să stricăm aceste forme de relief artificiale!

14:10 Ajunge cu leneveala, suntem iar pe drum, apar iar mormane. Apare şi un pic de soare.

14:30 Satu Nou – pana de cauciuc! Din nou, omul zilei – Romi salvează situaţia(kit de reparat pana! Ce înseamnă experienţa pe 2 roţi!). Râdem mult şi ne distreză nişte copii care ne întreabă „sunteţi din Germania?”

15:15 Am intrat în DN 13 şi cotim spre Bod. 

15:40 Avem de urcat dealul spre Hălchiu, ultimul asalt pieptiş.

16:30 Întrăm în Sânpetru şi se aud tunete. Începe să plouă, mai întâi discret şi mai apoi tot mai tare.

16:55 Tăiem ocolitoarea Braşovului şi ne tragem sufletul. Ploia s-a oprit. Schimbăm adrese, mailuri, id-uri şi ne vedem data viitoare.

Multumim pentru poze Cristian Stasisin si Robert Lazar

Autor: Lucian Iuga

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

2 thoughts on “Let’s Bike It, 8 August , 2010

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *