We Did It, Mehedinti!

We Did It, Mehedinti!!! Este adevarat ca nu ne ridicam la nivelul unor judete unde s-a reusit mobilizarea a zecii de mii de voluntari dar, in zonele si in limitele in care ne-am desfasurat activitatea ne-am alaturat si noi acestei cauze deosebite..

Si in acest an multumirile noastre se duc catre SC Brantner Servicii Ecologice Sa si conducerii societatii (multumiri deoesbite dl. Trasca  – dumnealui a fost direct implicat in organizarea oamenilor pentru acest eveniment).  Aceasta societate, pe langa depozitarea gratuita a deseurilor colectate de voluntari, a ajutat si la transportul gunoiului de pe zona E70 (de la Dr.Tr.Severin pana la Gura-Vaii) si din localitatea Simian. Un alt transportator implicat a fost SC Flora Sercom SA (multumirile noastre conducerii si dl Vuvrea – direct implicat) care a asigurat transportul gunoiului de la Vanju-Mare si de pe zona Schitul Topolnitei. Trasnportul a mai fost asigurat, prin mijloace proprii, si de doua institutii implicate in actiune si cu voluntari: Apele Romane (multumiri dl. director Draghici) si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Drobeta (multumiri dl comandant col. Florea, dl comandant detasament Drobeta – Balaure Claudiu, dl comandant Vanju-Mare – dl. Grigorie).

Pe langa Apele Romane si I.S.U mentionate anterior au participat, ca si anul trecut, cu voluntari si Inspectoratul Judetean de Jandarmi – pe zona din jurul Dr.Tr.Severin si in localitatea Vanju-Mare (unde au fost alaturi de colegii de la I.S.U.). Multumiri si dl. comandant Col. Vasile Erceanu si tuturor celor implicati (dl. Manole, dl. Capota, etc). Aceleasi multumiri se duc si catre primarii din localitatile Simian, Vanju-Mare si Eselnita, primariile din aceste zone fiind direct implicate in aceasta actiune. 

Pe langa institutii am avut, o noutate fata de anul trecut, si participanti de la DHL&Cargus (cei care ne-au ajutat si la nivel national cu partea de curierat) si de la BCR Asigurari! – Va multumim din suflet! Ca si anul trecut am avut alaturi de noi licee, scoli generale din localitatile vizate de actiunea noastra: din Dr.Tr.Severin (care s-au dus pe zona Simian si Schitul Topolnitei), din Simian, Vanju-Mare, Eselnita (pentru a nu gresi denumirile liceelor implicate – neavand situatia detaliata – vom anunta aceste licee si scoli ulterior).  Participarea ONG-urilor a fost mult mai mica fata de anul trecut, in afara de asociatia noastra fiind alaturi de noi doar doua alte ONG-uri: ACTAV (Asociatia de Copii si Tineret Alice Voinescu) si Asociatia Comunitatii Eselnita “Cazanele Dunarii”.

Am lasat la final, dar din punctul meu de vedere sunt cei de pe primul loc, pe cei care au venit voluntari in adevaratul sens al cuvantului: s-au inscris pe site, au venit cu masina proprie, au avut disponibilitate si pentru a cumpara materiale… Lor si tuturor celor amintiti mai sus le aducem mii de multumiri!!!!

Vorbind putin si in cifre am avut putin peste 750 de voluntari care au colectat aproximativ 5.500 de saci de gunoi. Aceste cifre pot parea mici in comparatie cu cei 2.500 de anul trecut. Totusi, daca avem in vederea toate aspectele: anul trecut au fost 1.200 de persoane de la legea venitului minim garantat, anul asta nu a fost niciunul, anul trecut aria geografica acoperita a fost mai mult decat dubla, atunci putem sa spunem ca am reusit sa fim chiar mai buni ca anul trecut! In ceea ce priveste distributia voluntarilor avem pe primul loc voluntari din mediul scolar urmati de voluntari de genul: padurari, voluntari “solitari”, din partea unor firme, etc urmati la diferente mici de jandarmi, mediul ONG, Apele Romane, pompieri..

Indiferent de statistici, de numar de voluntari, de saci colectati, consideram ca simpla iesire pentru cateva ore la o astfel de actiune prin care sa aratam ca mai bine de 250.000 de oameni au spus NU indiferentei! este o realizare deosebita si, alaturi de colegii care mi-au fost alaturi in diverse momente ale pregatirii si actiunii efective va spunem WE DID IT, ROMANIA!.

Multumiri din suflet pentru: Ioana Ciurea, Dascalu Daniela, Ghelbereu Bianca, Daniel Boboiceanu si tuturor celor prezenti la actiune!!

Mufturel Augustin-Mihai

Project-Manager Mehedinti

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *