Poveste de pe PLAIurile timisene

Pentru necunoscatori, ar trebui sa incepem cu…ce este Plai? Plai e un festival multicultural.
Plai e un festival de worldmusic, de jazz, de muzici diverse, workshopuri si bucurie, arte si exhuberanta.

Pentru noi, este obisnuinta. In fiecare an, luna septembrie este rezervata acestui festival. Multumim organizatorilor care si in acest an au primit cu bratele deschise echipa Let’s Do It, Romania! din Timis.

Vineri:
Ziua de vineri a fost dedicata muzicii. Cel mai asteptat moment a fost fara indoiala The Idan Raichel Project (cel putin pentru colega noastra Andreea!!!) pe care Billboard il prezinta “… unul dintre cele mai fascinante proiecte aparute pe scena de world music… un tur de forta multi-etnic”.

Sambata:
Am ajuns la ora 10 dimineata la Muzeul Satului Banatean somnorosi, dar cu voie buna. Cu putina cafea si cu multa apa minerala adusa de prietenii nostri de la Apa Minerala Buzias, am inceput amenajarea standului, pentru a-l face cat mai atragator pentru sutele de participanti la PLAI.

Am socializat cu toata lumea, am impartit afise si am adunat parteneri in lupta noastra impotriva indiferentei, am organizat pentru ziua de sambata si doua ateliere de creatie.

Din ciclul Reduce, Reuse, Recicle ne-am oprit la Reuse si am aratat doritorilor cum se poate transforma un ziar banal sau o revista deja citita intr-un frumos obiect de decor, potrivit pentru sarbatorile de iarna. Am gasit intrebuintare si pungilor de plastic: le-am transformat in accesorii de par colorate. A doua parte a zilei am decorat plase de panza primite de la colegii nostri ECOclub. Cei interesati isi decorau plasa dupa bunul plac si o puteau lua
acasa.

Dupa 6 ore de povestit, cusut, pictat, taiat ziare si reviste si facut poze a venit timpul sa incheiem ziua, am strans si am plecat acasa multumiti, reintorcandu-ne pentru minunatul recital sustinut de Susana Baca, artista care a contribuit decisiv la renasterea muzicii traditionale afro-peruviane.

Duminica:
Ziua de duminica a inceput mai greu, dar a fost mai plina, oamenii mai zambitori si mai multi la numar. Ideea de a face accesorii din femo a atras multa lume la masa noastra :) si astfel am petrecut ziua facand accesorii si discutand despre indiferenta cu care este tratata natura si oamenii care incearca sa o protejeze. Ne-am facut multi prieteni dornici sa participe la curatenie si sa ajute la buna desfasurare a campaniei noastre.

Am facut multe inscrieri pentru 24 septembrie, multe ong-uri si asociatii participante la Plai n-au sustinut in promovare, lipind afisele noastre la standurile lor. Amintim aici Best Timisoara, EcoClub, DoReMi pentru Copii, Prusik, Salvati Copii, Institutul Cultural Francez, Pet Hope, FoodCrew, Liga ETC.

Va invitam sa vedeti cele mai recente achizitii ale Echipei Nationale de Actiune si sa va inscrieti si voi in echipa pe letsdoitromania.ro!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *