Aruncam istoria la gunoi?

O intrebare retorica: Aruncam istoria la gunoi sau aruncam cu gunoiul in istorie?

 

 

Astazi am fost in vizita la Edificiul Roman cu Mozaic. ( large 1 )
Curiozitatea mea a patruns si in zona neamenajata a monumentului inestimabil al patrimoniului cultural istoric de la Constanta.

 

Sute de kilograme de deseuri si resturi menajere, aruncate peste gard de cetatenii ( de etnie roma ) din zona imediat invecinata cu monumentul istoric.

 

Am stat de vorba cu un membru din conducerea Muzeului National de Istorie si Arhelogie Constanta, iar acesta a precizat ca doar zona amenajata construita tine de gestionarea institutiei muzeului si de CJC Constanta, iar zona din imagini facand parte din zona domeniului public a Primariei Constanta. ( intradevar zona amenajata si parcul edificiului sunt impecabile )

 

Acum sincer nu astept ca firma de salubrizare Polaris M Holding sa aiba vreo legatura cu aceasta zona deoarece nu cred ca a fost contractata pentru monitorizarea zonei, dar cred ca vom avea sprijinul igienizarii si neutralizarii de deseuri din partea PR& Marketing Manager Polaris M Holding Calina Spirea.

 

Deasemenea cred ca avem nevoie inca o data de implicarea civila si de exemplul personal de civism si responsabilitate din partea cetatenilor voluntari.

 

Am fost bucuros cand aceasta zona a fost insufletita de evenimentul reconstituirii istorice de catre Festivalul Antic Tomis si Asociatia Litoral Delta Dunarii condusa de Corina Martin si as vrea ca imaginile acelea de glorie si mandrie sa nu fie aruncate la gunoi ca in aceste imagini ( galerie de imagini ).

 

Personal eu am sa incep de maine sa adun in saci deseurile, insa nu am sa reusesc singur. Am nevoie de ajutorul tuturor acelora care mai cred ca noi oamenii ne putem schimba singuri lumea in care traim.

 

Impreuna aratam ca ne pasa!

 

UPDATE 22:33

 

Reactie personala,, Corina Martin:  Victor Maxim, o sa intreb joi reprezentantii Primariei Constanta despre acest subiect, la sedinta cu privire la utlizarea fondurilor ce provin din Taxa de Promovare. Iti multumesc pentru semnalarea temei.O sa ma interesez si la Polaris, desigur.Mihaela-Raluca Lăzăreanu va face demersurile in acest sens. Cred ca se va solutiona rapid, asa cum il stiu eu de atent pe viceprimarul Decebal Fagadau, mai ales ca e proiectul sau de suflet, si nu doar pentru el. Noua ne pasa! ,,

 

Reactie Life Revolution: ,, Andreea Ghiocel Din pacate … ne aruncam valorile la gunoi … sau … gunoi peste valori … cam asta ne caracterizeaza societatea, paralizata de indiferenta … DAR … mai exista speranta. Impreuna putem schimba ceva. Felicitari pentru initiativa, Victor (si pentru monitoringul permanent). Eu si voluntarii Life Revolution vom face tot posibilul sa ne alaturam acestei actiuni!

 

 

 

Victor Maxim

Coordonator Let’s Do It, Romania!

Constanta,  Dunare si Marea Neagra

Tel:  +40 736 677 133

Emai: [email protected]

Website: www.letsdoitromania.ro

Blog Constanta: http://blog.letsdoitromania.ro/constanta/

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

One thought on “Aruncam istoria la gunoi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *