Timken România

Fondată în 1979 sub denumirea de Rulmenţi Grei S.A, fabrica din Ploieşti a fost înfiinţată pentru a deservi piaţă locală cu rulmenţi de diametre de mari dimensiuni. Începând cu anul 1997, Timken a devenit acţionar majoritar la această fabrică, schimbându-şi astfel numele în Timken România S.A. Este cea mai modern fabrică de rulmenţi de mari dimensiuni din Europa Centrală şi de Est, fiind totodată furnizor global de produse pe pieţele de rulmenţi, energie eoliană, ciment, metale primare şi altele.

Investiţiile realizate de The Timken Company pe piaţa românească din 1998 până în 2012 se ridică la peste 98 milioane dolari. Dincolo de a crea valoare pentru clienţii şi acţionarii săi, salariaţii Timken sunt implicaţi activ la îmbunătăţirea comunităţii prin acţiuni de voluntariat şi sprijin financiar.

Totul gravitează în jurul comunităţii, drept pentru care Timken contribuie la construirea unei comunităţi puternice prin sprijinirea dezvoltării economice şi a mediului, dar şi prin susţinerea sectorului cultural al societăţii.

De asemenea, Timken este un ajutor pentru cei din jur lucrând în parteneriat cu Habitat for Humanity Romania.

La nivel local sunt susţinute activităţile de voluntariat ca cele desfăşurate de HFHR în Ploieşti (construirea de locuinţe noi sau amenajarea/ repararea locuinţelor deteriorate).

Pe plan educaţional, Timken îşi încurajează salariaţii să se implice în activităţile şcolare din comunitate şi le oferă resurse pentru sprijinirea acestor angajamente personale. Compania pune la dispoziţie ore de practică pentru studenţi şi elevi în fabrică şi îi instruieşte pe teme variate, fiind o promotoare a devoltării continue prin intermediul tehnologiei, ingineriei şi informaticii.

În fiecare an, Timken organizează alte activităţi de voluntariat în comunitate cu participarea salariţilor. Iată ce vor face anul acesta:

• Colectarea de deşeuri în Ploieşti sau zone limitrofe – Let’s Do It, Romania!

• Plantarea de arbori (mesteacăn sau frasin) în parcuri din Ploieşti

• Donarea de sânge

• Amplasarea de bănci pe alei de blocuri din Ploieşti (în parteneriat cu Primăria Ploieşti)

• Recondiţionarea terenului de sport din Parcul “Mihai Viteazul” (în parteneriat cu Primăria Ploieşti)

În plus, Timken deţine un fond destinat acţiunilor caritabile din care se acordă subvenţii comunităţilor unde se află fabrici Timken. Aceste subvenţii se acordă pentru proiecte locale care vizează domeniile Artă şi Cultură, Servicii Civice şi Comunitare, Educaţie, Sănătate şi Spitale, Resurse Umane şi Recreere. Fondul TIMKEN sprijină, de asemenea, programul de şcolarizare pentru copiii salariaţilor Companiei TIMKEN. Acest program (Bursa TIMKEN) acceptă aplicaţii de la elevii aflaţi în ani terminali la licee.

În concluzie, cum am precizat şi mai sus, Compania Timken se va implica şi anul acesta în proiectul Let’s Do It, Romania! susţinând echipa judeţeană pe data de 28 septembrie la Curaţenia generală cu o echipă de voluntari de la compania Timken, cât şi financiar, Timken fiind unul dintre principalii parteneri ai proiectului.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

One thought on “Timken România

  1. Am si eu acțiuni la firmă aceasta si nu am mai primit dividende de f.multi ani ce se intampla.?oare nu mai am drepturi as vrea sa ma interesez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *