Ganduri de 25 septembrie

3(mormane) parcari pe E70 = 50 de saci!


Am plecat de dimineata, doar 3 din echipa ce ar fi trebuit sa fie compusa din 5 membri, respectiv eu Cristina, Cristian si Raluca, inarmati cu 50 de saci si manusi, cerul ne ameninta cu o ploaie de toata frumusetea, ploaie ce a si aparut dupaamiaza!

Bucata noastra de traseu s-a dovedit a fi una destul de marinimoasa in gunoaie, mult mai multe decat ne-am fi putut imagina. Am terminat cei 50 de saci in cele 3 parcari, fara a fi terminat de strans tot ce era acolo.

Este de neimaginat ce pot arunca oamenii in natura, multe gunoaie erau in stare avansata de putrefactie, in timp ce pet-urile si cutiile de conseva se tineau bine!


Dezamagirea ar fi ca nu am reusit sa facem fata locatiei terminand toti sacii din dotare si chiar si resursele noastre fizice! Totusi zic ca am reusit sa schimbam destul fata acelei zone, si chiar mai important sper ca am deschis ochii multora ce ne-au observat trecand pe acel drum. Unii ne-au claxonat, unii probabil ca s-au gandit: “Uite-i si pe fraierii astia, aduna gunoaiele dupa noi”, altii probabil ne-au incurajat si crezut in actiunea noastra si poate nu au fost voluntari in 25 dar acestia poate ca participa in felul lor la curatenie “Nu arunca gunoaie in natura”.


Si din experienta pentru la anul stiu ca ar mai fi necesare, masti pentru ca in unele zone mirosul era greu de suportat, o lopata pentru gunoaiele in mormane foarte compacte si tasate. Interpretez experienta ca pe una pilot, sper ca de acum sa se repete aceasta actiune in fiecare an!


Ca urare, sa ne dorim ca la anul sa avem putin de munca, si peste 2 ani sa nu mai avem ce aduna!


Voluntar, Istrata Dascalu Cristina

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *