“VOLUNTARII DIN SPITAL”- Şcoala Sanatorială Buşteni, jud PH

Povestea noastrǎ
“ ”Voluntarii din spital”
Suntem un grup de voluntari de la Şcoala Sanatorialǎ Buşteni-PH, de pe lânga Spitalul Sanatoriului de Copii, care am dorit sǎ participǎm la acţiunea de ecologizare din programul “Let’s do it, Romania!”, dar nu am crezut ca visul nostru se va putea îndeplini.
Vǎ întrebaţi :
– De ce?
1.deoarece noi suntem internaţi în spital;
2.nu avem voie sa facem efort fizic;
3. nu putem pǎrǎsi localitatea decât la externare, când ne întoarcem în localitǎţile noastre din ţara.
Dar, iatǎ! Visul nostru a devenit realitate şi pentru asta mulţumim în primul rând coordonatorului national, dna Ioana Daia, care a stabilit acţiunea în oraşul Buşteni, apoi , d-nelor profesoare , Iuliana Ciubuc(prof. fizica) şi Cornelia Zanguropulos(prof. de biologie), care ne-au îndeplinit dorinţa.
Când am aflat cǎ suntem şi noi înscrişi în program, de abia aşteptam sǎ participǎm.
A sosit ziua, am plecat la acţiune plini de entuziasm . Am cercetat toata zona Fierǎstrǎu , spre cascada Urlǎtoarea, pentru a identifica mormanul ales şi a ne întâlni cu alţi voluntari.
Am întâlnit , ce-i drept, foarte mulţi turişti, dar în zona aleasa de noi…… nici un voluntar. Toţi se duseserǎ la Gura Diham, pe Valea Cerbului.
Ne-am bucurat ca am identificat mormanul 2198 , dar în jurul lui erau foarte multe gunoaie , fie luate de vânt, fie aruncate de „duşmanii mediului”.
Mai întâi am periat toatǎ zona, ca sǎ identificǎm unde sunt gunoaie, apoi ne-am întors la mormanul nostru şi am strâns toate gunoaiele împrǎştiate.
Am coborât pe Valea Jepilor şi am mai fǎcut şi noi douǎ mormane, unul pe malulul râului, iar unul în marginea padurii, în spatele blocurilor din Zona Hotelului Silva, lânga terenul de tenis.
In jurul orelor 12,00 am încheiat misiunea, am plecat spre sanatoriu, deoarece ne aşteptau în parc colegii nostri care erau la plimbare pentru terapia cu aer, care ne-au felicitat si apoi, obosiţi, dar cu satisfacţia muncii îmlinite, am plecat la masǎ.
A fost o zi pe care nu o vom uita niciodata!
Elevi-Petrea Alexandra, Murariu Anamaria, Serban Larisa, Andrioae Ana Maria, Andreea Cercel.
Coord: prof. Iuliana Ciubuc si Cornelia Zanguropulos

IMG_1314

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *