Piatra Neamţ , “Let’s do it !” şi in 2011

11 august, 2011, 6:57 | Autor: Elias DEBS

Let’s Do it ! Am auzit de “Let’s do it Romania!” din online. Mi s-a parut o campanie ca oarecare alta care incearca sa mobilizeze oamenii pentru a face activitati ecologice. Let's do it Romania - 24 septembrie 2011

Avand acest site la inceput de drum, m-am gandit ca asocierea lui cu o campanie de implicare sociala ar prinde bine imaginii. Am hotarat sa ma implic ca voluntar si am propus acest lucru si colegilor mei din liceu. Pentru promovarea site-ului si in acelasi timp si a campaniei am creat din fonduri personale o serie de stickere care pe langa identitatea vizuala a site-ului era inserat si logo-ul “Let’s do it Romania“. Ulterior aceste stickere au fost lipite in majoritatea liceelor din Piatra Neamt si in principalele locuri intens circulate din oras.


Ziua de 25 septembrie 2010 a sosit, era o dimineata de toamna in care a trebuit evident sa fiu matinal pentru a ma intalnii cu volunatarii si cordoonatorii proiectului pentru a pune la bataie “planul de atac”.

Grupul meu a fost repartizat pentru a strange gunoaiele de pe malurile raului Bistriţa, mai exact pe malul stang. Echipati cu saci menajeri si manusi din latex, am inceput curatenia generala in zona. Am gasit de la echipamente electronice, la frigidere, pet-uri dar deseuri din materiale de constructii provenit din renovarea locuintelor.
Vezi foto: Let’s do it Romania la Piatra Neamt – 2010
In acea zi in Piatra Neamt au fost stranse de catre cei 1000 voluntari peste 9,7 tone de gunoaie iar in toata tara peste 200.000 de voluntari au adunat peste 550 000 de saci de deseuri. Noi am strans aprox. 20 de saci care i-am predat celor de la Salubritas.

Cea mai mare campanie de sensibilizare sociala din Romania va continua si in acest an, pe 24 septembrie 2011. Te poți înscrie aici ca volunar (dureaza 5 min) poti alege intre cartare si curatenie. Cartarea implica realizarea “Hărţii Digitale a Deşeurilor” din România prin identificare coordonatelor GPS a mormanelor de deşeuri. Mai multe detalii gasiti aici.
1doi3.ro va sustine si in acest an “Let’s do it Romania“. Ne vom implica ca voluntari dar vom ajuta si la cartare.

Hai sa o facem si de data aceasta !

Sursa: http://1doi3.ro/2011/08/piatra-neamt-lets-do-it-si-in-2011/

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *