12 Mai – Ziua Intalnirilor de Neuitat

 

Ora 06.00-ora 08.00

Dimineata de mai frumoasa ii rasfata pe membrii somnorosi, dar entuziasti ai echipei Let’s Do it, Romania! Iasi cu primele raze de soare. Cortul pus la dispozitie de Toyota, sponsorul principal al campaniei in Iasi isi inalta prelata spre cer impulsionat de vointa membrilor echipei.

Se pun la punct ultimele detalii: se pregatesc formularele, sacii, manusile, traseele, apar sustinatorii si voluntarii care vor ajuta la buna desfasurare a zilei. Nerabdarea pluteste in aer. Pe masura ce se apropie ora 08.00 isi fac aparitia si primii voluntari. Cei mai harnici si mai matinali sunt elevii al caror entuziasm nu pare sa fie restrictionat de nici o cauza externa. Ne bucuram de energia lor, ii pregatim pentru teren si le multumim pentru ajutor. Minut dupa minut numarul voluntarilor creste, se formeaza echipele si liderii ne ajuta sa completam formularele pentru a da cat mai repede startul actiunii de curatenie.

Ora 08.15-ora 09.00

Sosesc autobuzul pus la dispozitie de Antibiotice Iasi, unul dintre sponsorii campaniei la Iasi si masinile de la Toyota, sponsorul principal. Intre timp s-au legat prietenii, s-au stabilit traseele si soarele si-a sporit intensitatea. Primele echipe sunt duse pe teren. Una dintre primele locatii stabilite pentru curatenie este zona Bucium. Intram cu totii intr-un du-te vino din care nu mai iesim pana spre ora 14.00. Telefoanele suna incontinuu, ideile curg, gunoaiele din imprejurimile Iasului se imputineaza si sentimentul de satisfactie de dupa sta la panda.

Pentru energizarea voluntarilor cele doua fete de la Fructe Naive au deja pregatite cutiile cu suc de mere 100% natural. Nimeni nu sta locului o secunda. Pe langa elevi, ne bucuram de participarea voluntarilor studenti, a celor de la firme ca Endava, Continental, Unicredit, Provident, Selgros, Metro, XL World, a unei gasti simpatice de la Cercetasii Romaniei si a multor altor voluntari veniti pe cont propriu sau cu gasca de prieteni.

Ora 09.15-ora 11.00

Echipele sunt duse si aduse de pe teren, sms-urile cu zonele si numarul de saci cu gunoi stransi incep sa curga si finalitatea sa capete contur. Discutam cu cei care au venit de pe teren, impartim afise si stick-ere cu Let’s Do it, Romania!, stick-ere care par sa fie la mare cautare, glumim intre noi pentru a ne mai elibera de tensiunea actiunii de organizare si mai scapam cate un zambet de multumire in momentul in care constatam ca planurile pe care le-am trasat au parte de o buna desfasurare. Nu suntem foarte multi, dar ne dorim atat de mult sa iasa totul bine, incat timpul pare sa treaca in favoarea noastra.

Ora 11.15-ora 14.00

Incet, dar sigur ne apropiem de finalul actiunii. Pana la final am reusit cu ajutorul celor peste 800 de voluntari din Municipiul Iasi sa curatam zonele Bucium, Vladiceni, Ciric-Venetia, Aroneanu, Miroslava, Lacul Ciorbesti, Lunca Cetatuii, Paun, Cârlig, Uricani, Bârnova, Şorogari, Ţigănaşi, Pietrărie, Grajduri, Lacul Chiriţa, Ruginoasa, Româneşti, satele Grădinari şi Medeleni. S-au strans 2235 de saci de gunoi, dintre care 568 cu gunoi reciclabil. Suntem mandri de toti cei care au contribuit la succesul acestei actiuni. Toate gandurile noastre bune si multumirile se duc spre ei si spre partenerii care ne-au ajutat sa concretizam campania la Iasi:Toyota, Iulius Mall, Antibiotice Iasi, AmbraSign, Fructe Naive, Agentia pentru Protectia Mediului, Garda Nationala de Mediu, Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, Primaria Iasi, Salubris Iasi.

Echipa Let’s Do It, Romania! Iasi  multumeste tuturor: voluntari care au facut curatenie, voluntari care au ajutat la organizare, sponsori, sustinatori!

We Did It, Iasi! Hai sa fim mandri de noi!

P.S.: Rezultatele  frumoase sunt in plina etapa de centralizare. Odata cu finalizarea lor, le vom impartasi cu toti cei care au fost si sunt alaturi de noi.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *