A fi prietenos cu mediul tinde să devină un nou stil de viață pentru oameni. Există o multitudine de practici în acest sens: de la reciclarea și colectarea selectivă până la utilizarea cu măsură a resurselor de apă sau electricitate. Un lucru foarte important este conștientizarea faptului că fiecare dintre noi poate participa într-o mică sau mare măsură la protejarea mediului înconjurător. De aceea v-am pregătit o listă cu zece sfaturi utile pe care le putem pune în practică în viața de zi cu zi.
1. Reduceți consumul de apă!
Pentru a reduce consumul inutil de apă, o puteți opri atunci când vă spălați pe dinți. În plus, dacă apa de la robinet este bună de băut, o puteți alege în favoarea apei îmbuteliate. Astfel, vom elimina treptat sticlele din plastic din viețile noastre.
2. Gândiți-vă bine înainte să vă aruncați hainele și încălțămintea stricate! De ce să nu le reparați?
În loc să aruncați pantofii uzați, îi puteți duce la un cizmar pentru a-i curăța, repara sau revopsi. Acest lucru este valabil și pentru haine! Astfel, nu doar că veți încuraja reutilizarea ci veți și susține meseriile care sunt pe cale de dispariție.
3. Încercați să mergeți cu bicicleta sau, de ce nu, pe jos!
Chiar dacă poate părea destul de dificil de realizat acest obiectiv în timpul săptămânii din cauza ritmului alert de la serviciu, puteți încerca să-l puneți în aplicare în weekend. În loc să conduceți sau să luați un taxi, puteți alege să pedalați sau chiar să mergeți pe jos. Atât mediul înconjurător cât și sănătatea proprie se vor îmbunătăți semnificativ!
4. Aveți nevoie de un cadou?
Acest sfat se adresează în special celor care au o latură creativă dezvoltată. V-ați gândit vreodată să folosiți paginile revistelor atunci când ambalați cadouri? Nu numai că această metodă este prietenoasă cu mediul, dar este și mult mai cool și dă o notă de originalitate – atât ambalajul, cât și cadoului în sine.
5. Încă mai folosiți calendarele de birou?
Putem reduce semnificativ consumul de hârtie dacă vom folosi exclusiv calendarele de pe laptopuri, tablete și smartphone-uri. În plus, în loc de agende și zeci de ciorne de hârtie, puteți încerca să folosiți aplicațiile special create în acest sens. În pas cu tehnologia și totodată eco-friendly, nu?
6. Plătiți facturile online!
Este simplu, reduce semnificativ consumul de hârtie și elimină cozile interminabile de la ghișee. Totul la doar câteva click-uri distanță, de oriunde și la orice oră din zi.
7. Investiți în căni și pungi reutilizabile
Puteți folosi un recipient reutilizabil pentru cafeaua de dimineață și nu numai. Același principiu se poate aplica și în cazul pungilor de cumpărături, pe care le puteți refolosi de fiecare dată când mergeți la supermarket.
8. Cumpără bilete digitale
Bilete de avion, bilete la spectacole, toate într-un singur loc: pe gadget-ul dumneavoastră. Mai puțină hârtie, mai puține șanse de a le pierde, dar mai ales un mod inteligent de a proteja mediul înconjurător.
9. Folosiți ojă de unghii netoxică
Exisă mărci care fabrică ojă de unghii fără acetat de etil, acetat de butil, nitroceluloză, acetonă și alte metale grele.
10. Să reciclăm/donăm hainele!
Putem alege să donăm hainele pe care nu le mai purtăm, dar care sunt încă în stare bună. Astfel, ajutăm atât oamenii cât și mediul înconjurător.
Autor: Raluca Bădeci
Sursă articol: http://stylecaster.com/eco-friendly-tips/ – articol tradus și adaptat