Pe 24 septembrie, in Prahova au iesit la curățenie peste 6.350 de voluntari, care au strans 8.500 de saci cu deșeuri. Rezultatul acesta a fost posibil datorita echipei de organizare din judet, formata din tineri dornici sa aduca un impact in comunitatea lor. Am discutat cu cativa dintre ei si ne-au povestit cum a fost experienta “Let’s Do It, Romania!”.
- Proiectul “Let’s Do It, Romania!” a fost similar cu o calatorie rapida prin timp, vazand zonele ingropate in deseuri ulterior curatate de catre miile de voluntari. – Ioana M.
- “Let’s Do It, Romania!” inseamna oameni frumosi, lucruri bune pentru tara, o Romanie mai curata. In cateva cuvinte, pot spune ca a fost o experienta unica, de neuitat, pe care mi-o voi aminti mereu cu bucurie, deoarece am facut parte din echipa judeteana pentru acest proiect. – Mihai M.
- Mereu m-au incantat proiectele de voluntariat care au avut un impact pozitiv direct asupra comunitatii din care fac parte. De aceea, sunt mai mult decat incantata ca am reusit sa ajut la dezobisnuirea, pe cat posibil, de obiceiul prea des intalnit in aceasta tara frumoasa, acela de a polua mediul. – Ioana N.
- Ma bucura faptul ca ma implic de trei ani in cea mai mare miscare sociala din Romania. Nu regret ca am ales aceasta implicare care are scopul de a dezobisnui Romaniei de deseuri! Dupa parerea mea, “Let’s Do It, România!” ar trebui sa se desfasoare de mai multe ori pe an, macar la nivel local, sau sa organizam evenimente care sa atraga atentia cetatenilor cu privire la colectarea selectiva a deșeurilor. – Diana M.
- Este pentru prima oara cand merg la “Let’s Do It, Romania!”, totul a fost organizat cum a trebuit si cel mai frumos lucru a fost sa ne punem manusile in mana si sa incepem sa strangem deseurile oamenilor care nu au avut bunul simt sa le duca la gunoi. Pentru mine a fost o lectie de viata, cu siguranta voi participa si la urmatoarea editie. – Mircea T.
- Mi-a facut mare placere sa ma implic in proiectul “Let’s Do It, Romania!” . A fost o experienata de neuitat si ma bucur ca am putut ajuta mediul înconjurator prin adunarea deșeurilor. Am invatat foarte multe pe tot parcursul acestei activitati si cu siguranta voi incerca sa mențin curatenia in continuare. Voluntarii au avut un rol important, acestia oferind un exemplu demn de urmat pentru toata lumea. Astept cu nerabdarea urmatoarea editie! – Andreea I.
- Ce-am invatat pe parcursul acestui proiect? Ca informatiile dintr-un document au impact daca folosesti optiunea de bold pe cuvintele potrivite, ca o zi intreaga de lucru se scurge imediat cand iti place ceea ce faci, ca sunt nenumarate astfel de zile inaintea unui eveniment care trece mult prea repede si ca, la final, te surprinzi facand inventarul lucrurilor pe care le-ai descoperit in tine si in cei din jurul tau si te simti implinit. – Andreea T.
- “Let’s Do It, Romania!” – lucruri importante care te fac sa te simti important si implicat. Incepi sa te obisnuiesti cu ideea ca esti un detaliu esential intr-o miscare de forte pe care devii incredibil de capabil sa le coordonezi. Muncesti si te bucuri de rezultatele pe care le astepti, ai alaturi o echipa pe care te poti baza. – Ruxandra B.
- Let’s Do It, Romania! a reprezentat o lupta castigata in ceea ce priveste colectarea deseurilor. Implicarea tuturor voluntarilor in aceasta actiune a fost cruciala, cu ajutorul lor reusind, astfel, sa cream un mediu inconjurator mai curat si sa dez-obisnuim tara de deseuri! – Clara C.
- Ce am invatat in timpul desfasurarii “Let’s Do It, Romania!”? Am invatat ca un asemenea proiect se organizeaza foarte greu. E nevoie de munca, daruire si multa, multa rabdare. Desi nu a fost cel mai usor proiect de organizat, pot spune cu mana pe inima ca a fost o experienta frumoasa si de neuitat. Simt ca datorita acestui proiect am reusit sa ma dezvolt si sa evoluez pe mai multe planuri. Sper ca proiectele de acest gen sa continue sa faca parte din viata mea, deoarece am cunoscut niste oameni minunati. – Lucian I.
- Implicarea mea in proiectul ,, Let’s Do It Romania!” a inceput anul acesta si a fost o experienta cel putin intersanta . M-am implicat in acest proiect pentru ca sunt adepta voluntariatului si am vazut impactul pe care il poate avea asupra societatii si a mediului inconjurator. Pentru cei care nu sunt inca familiarizati cu “Let’s Do It Romania!” , proiectul a avut si inca are de sase editii scopul de a face curatenie si de a crea un mediu inconjurator mai bun pentru toti, prin colectarea deseurilor. De asemenea, pe parcusul acestui proiect am cunoscut oameni frumosi si cel putin interesanti care au fost dedicati trup si suflet pentru ca totul sa iasa cat se poate de bine. Am aflat ce inseamna sa fi implicat intr-un proiect de nivel national si sa faci parte din echipa judeteana. Am muncit mult, dar rezultatele sunt pe masura. Tin sa le multumesc colegilor mei pentru implicarea depusa si voluntarilor care au participat la nivel judetean. – Anca M.
- Participarea mea in proiectul ” Let’s Do It, Romania!” m-a facut sa realizez care sunt adevaratele probleme din comunitatea noastra. Fiecare dintre noi ar trebui sa ne lasam macar pentru o zi din an problemele deoparte si sa ne deschidem ochii catre mediul care ne inconjoara. Indemn pe toata lumea sa participe si sa rupa o zi din an pentru a avea o tara mai curata! Si cum lucrurile frumoase se fac cu oameni frumosi, le multumesc colegilor, coordonatoarei noastre si tuturor oamenilor cu care am colaborat. Impreuna ne-am atins obiectivul si am avut parte de cele mai faine experiente. – Alexandra B.