Concursul “Exploratorii Dunării” s-a încheiat. Vă mulţumim pentru implicarea voastră într-un număr atât de mare – am avut 1023 lucrări înscrise în competiţie, dintre care 288 lucrări în secţiunea Literatură şi 735 lucrări în secţiunea Pictură.
Premiile oferite au fost:
- 6 laptopuri
- 8 tablete
- 8 boxe portabile
- 4 ghiozdane
- 4 seturi complete de rechizite
- 8 puzzle- uri 3D
- 5 premii speciale (boxe, ghiozdane, seturi de rechizite)
- 3 premii pt cele mai implicate şcoli, constând în 2 laptopuri şi o multifuncţională
Cum au reacţionat câştigătorii la aflarea veştilor bune? Să vedem câteva reacţii ale câştigătorilor din secţiunea Pictură:
Am avut deosebită plăcere de a câştigă un premiu, consistent zic eu, făcând ceea ce-mi place. Mă declar îndrăgostită de pictură şi mi-a plăcut ideea de a reprezenta o parte foarte importantă a judeţului în care trăiesc. Delta Dunării este reprezentativă pentru judeţul Tulcea, dar şi pentru întreaga Românie.
Prin prisma acestui concurs şi a lucrării mele, am dorit să împărtăşesc tuturor o bucăţică din raiul ce se aşterne la picioarele noastre. Sunt foarte fericită că am câştigat şi îi încurajez pe toţi copiii să participe la concursurile organizate de “Let’s Do It, România!”
Grigoraş Ionela-Georgiana, Colegiul Economic “ Delta Dunării”, Tulcea
Premiul II, Secţiunea pictură, mediul Urban
Dunărea! Când am citit cuvântul, mintea mi-a fugit la oraşul Orşova, oraş pe care-l vizitasem de câteva ori împreună cu părinţii mei. Odată, stând pe malul Dunării privind peştii care se apropiau de suprafaţă apei şi valurile care băteau malul, mi-am imaginat că Dunărea este ca sora mea, o fetiţă veselă şi jucăuşă, serioasă când trebuie şi care le ştie pe toate.
Exploratorii Dunării! Cuvintele sunau ciudat, dar şi cunoscut. A, îmi povestise sora mea despre o carte, „Cireşarii”, copii isteţi şi descurcăreţi care găseau locuri pe care alţii treceau pe lângă ele şi nu le vedeau. Aşa am găsit şi eu Dunărea. I-am găsit culorile, mirosul, dar mai ales sufletul.
Bandă Andrei Nicolae
Liceul Tehnologic “Sfântul Dimitrie Teregova”, Caraş-Severin
Premiul I, secţiunea pictură, mediul Rural
Acest concurs a fost unul foarte reuşit din toate punctele de vedere. Când am aflat de el, am acceptat cu mare plăcere, fiind atras de peisajele din Dunăre. Am fost foarte bucuros aflând că am câştigat premiul III la categoria pictură, având în vedere faptul că au participat foarte mulţi elevi de la diferite licee din ţară. Premiul mă încântă foarte mult, fiindu-mi foarte util. Sper să se mai organizeze astfel de concursuri, iar eu voi mai participa cu mare plăcere.
Drăghici Cristian, liceul Teoretic, I. Gh. Roşca, Osica de Sus, Olt
Premiul III, Secţiunea pictură, mediul Rural
Acest proiect are o mare importantă pentru mediu, dar şi pentru mine că elev, deoarece am descoperit mai multe lucruri despre Dunăre şi am reuşit să realizez acest desen.
Desenul ilustrează Dunărea, ca o prinţesă ce izvorăşte din Munţii Pădurea Neagră, traversând oraşe, păduri şi ajungând în Delta Dunării. Am fost foarte surprinsă când am aflat rezultatul, locul II pe ţară la desen. Am fost şi foarte mulţumită în urmă acestui rezultat, pentru că am câştigat o tabletă.
Dragnea Ioana, Şcoală gimnazială nr. 1, Dichiseni
Premiul II, secţiunea pictură, mediul Rural
Exploratorii Dunării a fost un concurs care ne-a ajutat, într-adevăr, să cunoaştem şi să apreciem mai bine una dintre cele mai mari comori naturale ale ţării noastre: Dunărea, într-un cadru plăcut, lăsându-ne să ne exprimăm prin cele mai frumoase mijloace: pensula şi vopselele. Întreagă iniţiativă mi s-a părut una excepţională, iar tema aleasă una pe placul tuturor românilor. Un concurs pur românesc, consider unul dintre simbolurile ţării noastre că fiind chiar acest fluviu măreţ, care trece tăcut pe la picioarele noastre, o putere enormă care şi-a revărsat puţin din măreţia acvatică şi pe plaiurile noastre mioritice.
Buza Adraiana
Şcoală gimnazială Ianca, Olt
Premiul III, secţiunea pictură, mediul rural
Participarea la acest concurs a reprezentat o modalitate de a-mi demonstra pasiunea pentru pictură cu scopul unei cauze nobile: “Iubiţi natură, facem parte din ea!”. Inspiraţia pentru a compune aces tablou mi-a venit atunci când mă plimbam cu barcă alături de familia mea în Delta. Peisajul era unul de basm, un tărâm în care parcă toate grijile dispăreau şi lăsau în loc momente de bucurie.
Mulţumesc echipei “Let’s Do It, România!”şi partenerilor.
Chetrone Alexandra
Premiul I, sectiunea pictură, mediul urban
Şcoală gimnazială Iulia Hasdeu, Galaţi
Concursul “Exploratorii Dunării” mi-a oferit ocazia de a participa într-un proiect pe care eu îl consider unic, un proiect care, pe lângă faptul că ne încurajează pe noi, elevii, să ne folosim creativitatea prin intermediul artei, ne ajută să înţelegem faptul că Dunărea este unul dintre darurile naturii, care trebuie protejate.
Rezultatul final prezintă Delta Dunării aşa cum arată ea, parcă neatinsă de mâna omului. Acest desen îmi aduce aminte de dăţile în care m-am plimbat cu barcă prin Deltă. Concursul organizat de “Let’s Do It, Danube!” a fost o experienţă inedită, pe care aş repeta-o, dacă aş avea ocazia, cu mare plăcere.Dobre Maria Alexandra,
Şcoală Gimnazială nr. 39 Nicolae Tonitza, Constanţa
Premiul II, secţiunea pictură, mediul urban
Nu vreau că acest concurs să se termine; nu-mi plac finalurile! Îmi place să muncesc disecând o idee, adâncind o convingere, scotocind în adâncuri după alte sensuri.
“Exploratorii Dunării” a fost și sper să fie în continuare o şansă în plus, şi pentru imagine şi pentru text. Nu că aş duce lipsa de subiecte dar, în cazul acesta, m-a cucerit evantaiul larg de direcţii în care puteam să-mi întind “antenele” şi faptul că nu i se vedea capătul, că mi se ofereau noi şi noi motivaţii.
Sunt la a două participare şi, poate, la anul mă voi înscrie la a treia. Va mulţumesc pentru daruri, a fost o ceremonie frumoasă şi am primit multe felicitări. Cu siguranţă veţi mai auzi de mine. Mi-ar plăcea să mă numiţi ,,fata care a spart tiparele”.
Alina Elena
Premiul III, secţiunea pictură, mediul urban
Nu voi renunţa la următoarea ediţie a concursului “Exploratorii Dunării”. Ba chiar ambiţiile mele sunt mai conturate. Deja mă gândesc la compoziţii în care stuf, sălcii, păsări, peşti, oameni se amestecă într-un desen complicat.
Am învăţat, în ultimele două ediţii, ce înseamnă să faci paşi mărunţi, dar temeinici, să descopăr interpretările grafice în formele din natură şi să le redau cu minuţie artizanală.
Am făcut recent două studii (acrilic pe pânză) cu peşti harjonindu-se în mediul lor. Am picurat puţin din bucuria mea de a picta vietăţi fericite în mediul lor propice. Zbenguială lor e vie şi, privind lucrările, am impresia că am atins un punct sensibil în formarea mea, că individ care – ajuns matur – să înţeleagă resorturile intime ale lanţului trofic, dar şi capacitatea (sper) de a reda acest sentiment, așternând culori pe pânză.
Mulţumesc “Exploratorii Dunării”, pentru şansa de a participa, de a fi apreciată, dar şi pentru “recunoaşterea” în obiecte, pe care le-am primit cu bucurie. Concursul acesta a însemnat un punct de cotitură pe care îl voi preţui cum se cuvine.
Sandra Butnariu
Clasa a IV-a, Constanţa
Premiul I, secţiunea pictură, mediul urban
Ador să desenez şi faptul că am ajuns aşa departe, câştigând un premiu mă face să vreau să continui. Va mulţumesc pentru tot sprijinul. Faptul că am câştigat primul loc mi-a ambiţionat dorinţa de a merge mai departe. Abia aştept să continui cu concursurile, sperând că în viitor cineva va aprecia la fel de mult că dumneavoastră ceea ce fac.
Dobrea Eleonora
Premiul I, secțiunea pictură, mediul urban
Concursul “Exploratorii Dunării” face parte din campania “Let`s Do It, Danube!”, creată cu scopul de a educa şi responsabiliza cetăţenii României în ceea ce priveşte curăţenia apelor şi în special a Dunării, cea mai importantă apă curgătoare din ţară. Proiectul este susţinut de Kaufland România.