Poţi să priveşti orice situaţie cu gândul să te implici sau să-i laşi pe alţii în timp ce tu stai nepăsător deoparte. Această atitudine ar trebui să fie schimbată în fiecare dintre noi, toţi ar trebui să ne implicăm indiferent prin ce metodă la dezvoltarea şi bunăstarea comunităţii în care trăim.
Moiseiul este mirific, mai mult decât un colţ de rai pentru cei care gândesc cu sufletul şi iubesc „străvechea vatră românească” a regretatului profesor Gheorghe Coman. Noi, toţi cei care am participat la această acţiune, prin deviza „Viitorul suntem noi”, vrem să lăsăm comuna, judeţul şi ţara pe mâini bune şi mai ales pe mâini curate.
Ne-am propus să sprijinim acest proiect pentru că în viitor chiar vrem să fim altfel, tinerii care vor veni trebuie să se schimbe: de la cei din cel mai mic sat până la cei din capitală şi invers. Nu putem să avem un viitor mai bun dacă nu învăţăm din greşeli şi dacă nu încercăm să ne aliniem la anumite standarde morale, care să nu mai propovăduiască nonvalorile aşa de înălţate astăzi. Momentan, în Moisei, suntem un grup minuscul, dar omogen, iar în viitor vrem să fim mult mai mulţi, pentru că acum a fost o primă acţiune şi vor mai urma cu siguranţă şi altele.
Tinerii au nevoia de a socializa, de a interacţiona unul cu altul şi prin acest gen de mişcări noi învăţăm foarte multe. În primul rând, învăţăm să fim oameni responsabili în adevăratul sens al cuvântului, să respectăm mediul în care trăim, dar mai ales am vrut ca acţiunea noastră să fie un semnal de alarmă pentru cei pentru care nu contează unde îşi lasă resturile şi gândesc precum celebrul rege francez „După mine, potopul!” .
„Pentru o cauză curată sunt necesare mâini curate”, spunea un scriitor rus. Această junime care a participat la proiect chiar îşi iubeşte „satul” şi îl vrem curat nu numai pe străzi, dar mai mult îl vrem curat în sufletul oamenilor care îl reprezintă şi „îl vieţuiesc”, dar o curăţenie morală, din păcate, nu se poate face cu nişte mănuşi, un sac şi o mătură
În concluzie, aş vrea să mulţumim tuturor celor care ne-au susţinut la o acţiune care nu a avut deviza noii generaţii şi anume ideea „mie ce-mi iese ?”(un bun pedagog mi-a spus că suntem generaţia „mie ce-mi iese?”) şi am încercat şi încerc în continuare să-i demonstrez că nu este adevărat, vrem să fim generaţia „tuturor ce ne iese”!
Submitted by Emil Horj & Ana-Maria Hojda