Oana Grigore, colega noastră pasionată de marketing online și de grafică, este o pată de culoare și umor în echipa LDIR. Simpatică, dar si foarte francă și naturală, ne povestește mai jos cum a ajuns să împlinească 3 ani de voluntariat pentru cauza noastră, deși, la început, își propusese să rămână doar câteva luni :)
1. Spune-ne cine ești ca să știm cu cine stăm de vorbă.
Hei! Mă numesc Oana Grigore dar mi se zice Grig, Gregori, Onisc până la Onuta, de acolo avem o problema. :) Sunt voluntar în departamentul de comunicare pe online de vreo 3 ani, în condiţiile în care am crezut că nu rezist mai mult de 6 luni, dar când întâlneşti oameni faini nu vrei să mai pleci.
2. Ce pasiuni ai, cum îţi petreci timpul liber?
E simplu. În timpul liber sunt voluntar în Let’s Do It, România! :) sauuu citesc câte o carte (de o vreme îmi plac distopiile, Marc Levy şi G. Musso chestii despre marketing online, social media, brand, antreprenoriat).
Mai văd câte un film, ascult muzică, merg la concerte. Nu funcţionez fără muzică. Îmi place să stau la poveşti cu prietenii, să merg la teatru şi mai nou la opera.
De o perioada scurtă sunt voluntar în proiectul “O masă caldă” în care o dată pe luna merg să gătesc o masă caldă, alături de prieteni, pentru aproximativ 60 de persoane într-o cantină socială. Mai multe detalii despre proiect aici.
3. Cum ai aflat de Let’s Do It, Romania! și ce te-a convins să intri în echipă?
Prin 2013 îmi căutam de muncă și am dat peste un anunt – se căutau voluntari pe comunicare intr-unul dintre proiectele LDIR – am aplicat. Oricum îmi înnebuneam prietenii cu “nu arunca acolo”, “uite coșul acolo” era cazul sa fac asta într-un ONG.
4. De cât timp ești voluntar în LDIR?
De aproape 3 ani.
5. Care sunt realizările tale din Let’s Do It! de care ești cel mai mândru?
Sunt mândră de oamenii pe care i-am cunoscut, atât de diferiţi, dar care, într-un final îşi doresc acelaşi lucru. Sunt oameni deştepţi, cu scaune la cap, cu ţiglele sărite de pe casă (trebuie să ai o doză de nebunie), creativi, ambiţioşi, frumoşi – lista e lungă. Dar cu rele, cu bune, cu stresul, cu jobul, cu nopţi pierdute, cu deadline ieri, după o zi de curăţenie toate cele rele sunt uitate şi o iei de la capăt pentru că îţi rămân în minte doar amintirile frumoase şi zâmbetele celor din jur.
Sunt mândră că sunt una din cei 1 100 000 doeri care au participat din 2010 şi până în prezent, la acţiuni de curăţenie. Sunt mândră de fiecare acţiune la care am participat.
6. Ce super eco-putere ai alege dacă ai avea puteri magice?
Puterea de a îi inspira pe oameni să facă fapte bune.
7. Povestește-ne despre o situație care te-a provocat în timpul petrecut în Let’s Do It! și despre cum ai reușit s-o depășești cu bine.
M-am enervat pe un om drag, încă nu știu dacă am depașit-o. :)
8. Ce citat inspiraţional îţi ghidează viaţa?
Music is all around us, all you have to do is listen.
9. Cum te remotivezi când ai un moment dificil? Care sunt sursele tale de inspiraţie?
Las totul baltă și ascult muzică.
10. Cum vezi LDIR peste 10 ani? Dar peste 100?
Aş vrea că LDIR să fie acea organizaţie care îi inspiră pe oameni să facă fapte bune. Să nu mai organizeze zile de curăţenie, pentru că responsabilitatea socială e importantă pentru toaaaataaa lumea.
Iar peste 100, respect pentru LDIR – o să fie o legendă.
11. Adaugă, te rugăm, o întrebare despre tine (ceva ce ţi-ai dori să se ştie despre tine) şi răspunde la ea.
Nu mă mai intreb nimic, nu vreau să mai știu nimic, doar mă bucur.
12. Convinge în două-trei fraze o persoană să facă voluntariat.
Dragă tânărule, ieşit de pe băncile facultăţii şi fără pic de experienţă în domeniul în care îţi doreşti o carieră şi să faci mulţi, mulţi, dar mulţi bani, te-ai gândit tu oare că voluntariatul te poate ajută să devii mai bun în domeniul tău? Că poţi întâlni persoane de la care poţi învaţă atât de multe? Că îţi poţi face prieteni pe viaţă? Pasiunea ta, aia ascunsă, poate să prindă contur făcând voluntariat? Dacă nu te-ai gândit până acum şi nu ai făcut voluntariat – încearcă – o să fie bine – găseşte cauza pentru care doreşti să te implici şi să aduci o schimbare.