Activitățile celei de-a treia ediții Let’s Do It, Danube! sunt în toi. Concursul dedicat școlilor din județele dunărene include ateliere de reutilizare creativă, sesiuni de educație ecologică, proiecte despre o comunitate sustenabilă, un concurs de colectare selectivă a deșeurilor și o tabără tematică, pentru cei mai implicați elevi din fiecare județ.
Ce spun elevii implicați de-a lungul timpului în proiectul Let’s Do It, Danube! ? Le-am cerut păreri, sfaturi, gânduri despre mediu și despre protejarea Dunării. Răspunsurile lor sunt o sursă de inspirație pentru noi toți.
“Am obosit! Car zi de zi deșeurile aruncate de oamenii ignoranți care nu știu că își fac și lor rău, poluând natura” – Furtuna George, clasa a IV-a D, Școala Gimnazială “Academician Marin Voiculescu” din Giurgiu.
„Fiecare dintre noi, ca reprezentat al comunităţii, are puterea şi obligaţia de a influenţa curățenia în propriul oraş. Soluţia este la îndemâna noastră: depozităm deşeurile în locurile special amenajate şi le valorificăm. Particip cu drag la Proiectul “Let’s Do It, Danube!” – Ilie Violeta, clasa a X-a A, Colegiul Economic „Delta Dunării” din Tulcea.
„Am participat şi la celelalte ediţii ale Proiectului “Let’s Do It, Danube!”. Salut iniţiativa organizatorilor şi le mulţumesc. Voi participa şi anul acesta alături de colegii şi profesorii mei. Activităţile din cadrul proiectului sunt constructive, iar premiile ne motivează” – Odagiu Roxana, clasa a XI-a A, Colegiul Economic „Delta Dunării” din Tulcea.
“Opriți-vă și priviți, ascultați și apreciați. Dunărea ne grăiește vorbe suave. Deveniți o clipă copilul cu ochii albaștri și veți înțelege că greșiți. Doar schimbarea noastră ne va păstra bătrânul fluviu așa cum ar trebui sa fie” – Belu Florentina, cls. a VIII-a D Școala Gimnazială “Academician Marin Voiculescu” din Giurgiu.
Pe lângă elevi, avem și 1.300 de profesori care ne sprijină în organizarea activităților concursului. Am discutat cu câțiva dintre cei care au fost implicați în anii anteriori în proiectul Let’s Do It, Danube!.
„Pentru mine proiectul “Let’s Do It, Danube!” este o experiență inedită. Activitățile desfășurate i-au stimulat pe copiii de toate vârstele să aibă grija de mediul înconjurător, le-au pus la încercare atât creativitatea, cât și cunoștințele despre ceea ce înseamnă să fii un bun explorator al Dunării și al mediului înconjurător. Vă mulțumesc pentru toate lucrurile minunate pe care le realizati“ – Mariea Petcu, Bibliotecar-profesor, Scoala Acad. Marin Voiculescu, Giurgiu
Concursul constă într-o serie de activități dedicate elevilor de toate vârstele, de la clasa 0 până la clasa a XII-a, iar marele premiu este un laborator de informatică. Puteți urmări evoluția competiției pe site-ul letsdoitromania.ro.
De asemenea, în cadrul Let’s Do It, Danube! va fi organizată și o acțiune de curățare a malurilor Dunării, pe 25 iunie 2016, în apropierea Zilei Internaționale a fluviului, la care vor fi invitate să participe toate unitățile de învățământ.
Scopul Let’s Do It, Danube! este promovarea unui comportament responsabil față de mediu și educarea românilor cu privire la curățenia apelor și în special a Dunării, cel mai important fluviu din țară. Până acum, în perioada 2014-2015, peste 15.100 de elevi au fost implicați în activități de educație ecologică prin inițiativa Let’s Do It, Danube! Proiectul este realizat cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și Kaufland România.
Autor: Florina Mirică
Este admirabil ce faceți. Cu oameni ca voi România are o șansă. Sunt convinsa că voi și când veți deveni adulți veți respecta natura.
Multumim tare mult! :)