Let’s Do It, Romania!, cea mai mare mișcare socială din România, a organizat și anul acesta Ziua de Curățenie Națională, iar rezultatele record arată un grad ridicat al implicării sociale: 220.365 de voluntari au strâns 232.697 de saci de deșeuri, adică aproximativ 1.420.000 de kilograme de deșeuri în toate cele 41 de județe din România. Pe lângă aceste deșeuri, au fost colectate 81.5 tone de deșeuri din construcții și demolări cu ajutorul utilajelor.
Și anul acesta, Let’s Do It, Romania! s-a alăturat mișcării globale Let’s Do It World și astfel, a participat la curățenie alături de 195 de țări din lume, iar rezultatele parțiale indică 20 de milioane de voluntari.
Partenerii instituționali care s-au alăturat Zilei de Curățenie Națională sunt: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Educației, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor
Interne, Ministerul Apărării Naţionale, Administrația Apele Române, Romsilva, Asociația Ofițerilor în Rezervă din România, Asociația Municipiilor din România și Asociația Comunelor din România.
Companiile care au susținut misiunea Let’s Do It, Romania! sunt BCR, Cargus, Decathlon, CPI Property Group și FINO.
Let’s Do It, Romania! a avut ca parteneri media KISS FM, voyo.ro și stirileprotv.ro
Pentru a veni în sprijinul locuitorilor României care suferă din cauza ambroziei, Let’s Do It, Romania! a lansat toolkit-ul Stop Ambrozie care oferă informații despre identificarea plantei și soluții pentru combaterea acesteia. Toolkit-ul poate fi accesat aici.
În plus, în cadrul Programului Național Săptămâna Verde (perioada de implementare 27.02-16.06.2023), Let’s Do It, Romania! a desfășurat următoarele activități:
1. Training kit cu tematică ecologică (personalizat pentru elevii din clasele din școala primară și gimnazială)
2. Realizarea unei campanii de colectare selectivă în școlile partenere cu rezultat transpus printr-un Trash Art
3. Acțiuni de curățenie punctuale realizabile cu elevii, dar și cu părinții acestora.
Materialele suport au fost realizate în parteneriat cu Teach For Romania. Au fost implicate 35 de școli partenere, 70 de profesori și aproximativ 3500 de elevi.
Ca o recunoaștere importantă a impactului constant și consistent asupra durabilității globale a mediului, pe data de 24 iulie 2023, la Roma, eforturile World Clean-up Day au fost apreciate cu Premiul Națiunilor Unite pentru Mobilizare pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, datorită impactului său profund asupra sustenabilității globale a mediului.
Din 2010 până în prezent, peste 2.2 milioane de voluntari au participat la acțiunile și proiectele asociației Let’s Do It, Romania!, oameni care și-au adus contribuția la o natură mai curată.
„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care își propune curățarea deșeurilor din arealele naturale într-o singură zi.