Romanu-i frate cu gunoiul

Am facut curatenie. Am fost 2 oameni in echipa, eu si Cami :) Si zic ca ne-am descurcat onorabil. Am strans 15 saci de aia mari, anihiland 2 mormane mari de peturi si o gramada de gunoaie din albia raului Chiuzbaia. Ne declaram multumiti. Si credem ca in Romania azi s-a demonstrat ceva! Felicitari organizatorilor Let’s Do It Romania si in primul si in primul rand voluntarilor. Sa ne vedem la primavara cu actiunea numarul 2.

Dupa 15 minute:

Am facut un dus bun, am dat jos hara si acuma gandesc mai limpede :) Hai sa va zic cam ce am inteles eu din ziua de azi:

1. In fata Casei Tineretului din Baia Mare, unde trebuia sa se adune lumea inscrisa la letsdoitro nu au venit cei aproximativ 1000 de maramureseni inscrisi, ci au venit cam 2000 :) Ceea ce e bine. Organizatorii au fost surprinsi de numarul mare de voluntari si evident ca nu aveau autobuze suficiente sa-i duca, dar oamenii, sarguinciosi, s-au dus cu masinile proprii sa faca treaba. Ii multumim pe aceasta cale lui Dumnezeu si Mamei Natura pentru vremea superba de azi. Cum sa nu mergi la o asemenea actiune pe 25 de grade cu soare? Iti e mai mare dragul :)

2. Despre gunoi: Clar romanul e frate cu el, vorba unui twitterash :) Da mai e ceva: romanul isi face un hobby din a gasi cele mai imposibile zone cu maracini, tufe si scaieti ca sa o puna de un morman de peturi. Ca deh, unde a pus Gheo’ inaintea mea pot pune si io, ca doara a veni cineva si-a strange. Nu! Nu vine nimeni sa stranga pentru ca… nu vine :) Ma rog, pana azi, cand au mers multi si au facut curatenie dupa si mai multi care au facut mizerie :) Logic, nu? :) Ei da daca nu erau astia multi de azi… mai venea cineva? Venea dracu! Asa ca va rog sa nu mai puneti doza de Ursus si petu de Borsec unde e tufa mai mare ca: a) e greu de ajuns la ea fara sa te zgarii si b) nu e frumos, mai bine o aruncati la cel mai apropiat gunoi. Hai ca nu e greu!

3. Romanu daca tufa e ocupata se reorienteaza: arunca in albia raului, ca doar duce apa… nu? Nu duce nimic, se sedimenteaza, se aduna si putrezeste. Devine un focar de infectie infect :) Deci wrong move si cu raul. Ne intoarcem la cel mai apropiat gunoi…

Cam astea sunt concluziile mele dupa o vizita de lucru pe Valea Chiuzbaii. Si probabil asta e trendul in toata tara. Sa ne trezim dragilor, ca ne va fi mult mai bine!

Pace si sanatate!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *