Grădinescu, by Kaufland România – un prim pas spre o societate mai responsabilă

Cine s-ar  fi gândit că într-un oraș unde oamenii sunt mereu în contratimp, cum este Bucureștiul, agricultura ar avea și ea loc? Agricultura de acest fel, care capătă pe drept cuvânt numele de grădinărit de balcon, se regăsește în “ogrăzile urbane” a 7 din 10 români, care cultivă cu drag și atenție de la legume, până la verdețuri și fructe, din dorința de a se bucura d e propriile culturi naturale, sănătoase.

Dintre cei 70% din români care practică agricultura urbană, jumătate cultivă verdețuri, 39% cultivă fructe, iar 27% cultivă legume, cu toții punând suflet în fiecare rod pe care îl dau ghivecele de pe balcon. :)

Iată, deci, că inițiativa Kaufland și AICP vine în preîntâmpinarea dorințelor bucureștenilor și le aduce spații verzi cu peisaje comestibile, concept de plot-share, răsadniță, vermicompost, livezi și spații multifuncționale, pentru proiecții de film sau joacă. Asociația Institutul de Cercetare în Permacultură și Kaufland au gândit această mișcare ca fiind una de responsabilizare socială și de salutare a naturii de mulțumire și de conștientizare. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *