O fermă din New York crește hrană doar pentru donații

Pentru că simțea nevoia de o “evadare” de la viața aglomerată din New York, artistul Dan Colen a cumpărat ferma Sky High, din regiunea Hudson Valley din New York în 2011 și a lucrat cu Berman Horn Studio pentru a crea un paradis superb cu structuri care amintesc de clădirile vechi ale fermelor de odinioară.

Ferma de 40 de hectare atrage atât prin frumusețea sa arhitecturală, cât și prin misiunea sa de a face bine: toate produsele sale ecologice sunt donate, iar ouăle și carnea provenită de la animalele hrănite cu iarbă și produse naturale ajung la bănci de alimente din întreaga țară.

 

Misiunea fermei este securitatea alimentară; Produsele vegetale și produsele din carne ajung la cantine sau bănci de alimente din New York și din alte zone ale statului pentru a îi hrăni pe cei înfometați.

Din cele 40 de hectare, o parte sunt folosite pentru pășuni, iar celelalte sunt dedicate producției de legume.

Ferma se află în prezent în cel de-al cincilea sezon și estimează că a reușit să doneze peste 36.000 de mese sănătoase, cu produse bio – ei punând accent atât pe calitatea produselor alimentare, cât și pe cantitatea recoltată. Pe site-ul lor au  declarat că au donat mai mult de 10 tone de hrană în total.

 

Surse articol: Inhabitat, Gardenista – articol tradus și adaptat

Surse foto: Sursa 1, Sursa 2, Sursa 3

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *