Asher Jay, ecologista care duce reutilizarea deșeurilor la rang de artă

Ați auzit de Asher Jay? Este designer, artistă, scriitoare și activistă și folosește concepte creative  pentru a promova drepturile animalelor, dezvoltarea durabilă și diverse cauze umanitare. A fost prezentă la Conferința Internațională “Let’s Do It, World!” de anul acesta, unde ne-a impresionat cu povestea ei. Așa că ne-am gândit să vă prezentăm și vouă lucrurile minunate pe care le face.

Obiectele de artă făcute de ea atrag atenția asupra unor probleme grave precum uciderea delfinilor, scăderea numărului populațiilor de lei,  deversările de petrol etc. Cea mai cunoscută operă a ei este un panou imens animat amplasat în Times Square, care reprezintă lupta împotriva comerțului ilegal cu fildeș. Ea lucrează în prezent la un proiect legat de protejarea păsărilor cu Audubon Society.

Obișnuiam să fac mult voluntariat în copilărie, în special în vacanțele de vară și de iarnă. M-am hotărât să fac o carieră din asta după deversarea de petrol din Golf, când am realizat că este mai mult decât o profesie, este chiar scopul meu pe această planetă! Îmi place mediul sălbatic, iar atunci când ții la ceva atât de mult, devine privilegiul și responsabilitatea ta să încerci să-l protejezi pentru generațiile următoare. 

Munca de explorator al National Geographic mă duce peste tot în lume, de la orașe europene precum Paris și Salamanca până la pădurile din Columbia și savana est-africană. Am circulat cu toate formele de transport: cai și elicoptere, chiar și în cârca altui membru al expediției, povestea Asher atunci când era exploratoare la National Geographic.

Am discutat și noi cu ea și ne-a spus că prin munca ei încearcă să găsească modalități unice prin care să educe și să sensibilizeze oamenii în legătură cu protejarea zonelor și animalelor sălbatice.

Ea are și un mesaj pentru voluntarii “Let’s Do It, Romania!”:

Orice individ are un impact asupra mediului, indiferent dacă îl conștientizează sau nu. Tu ai un impact asupra mediului de fiecare dată când respiri. Acum, că știi despre asta, ai puterea să contribui într-un mod pozitiv. Atunci când contribui, trebuie să îi încurajezi și pe cei din jurul tău să îți urmeze exemplul. Așa a început fiecare mișcare de schimbare, cu o persoană care, odată ce a conștientizat o problemă, nu a putut sta cu mâinile în sân, așteptând să se rezolve singură. Odată ce știi, devine datoria și privilegiul tău să pui o rază de lumină pe orice ignoranță din lume care afectează mediul, oamenii sau animalele.

În continuare puteți vedea câteva dintre lucrările ei legate de reutilizarea creativă:

Surse articol: National Geographic 1, National Geographic 2, AsherJay.com

Surse foto: Sursa 1, Sursa 2, Sursa 3, Sursa 4, Sursa 5

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *