O grădina plutitoare purifică apa celui mai poluat canal navigabil din SUA

În Canalul Gowanus, din SUA, a apărut din luna septembrie o oază de verdeață plutitoare. Având în vedere că acesta este unul dintre cele mai poluate canale din țară, oamenii s-au întrebat cine l-a pus acolo și care este scopul lui.

Proiectul se numește GrowOnUs și experimentează o metodă ieftină de a curăța apele poluate, cu ajutorul grădinei plutitoare. Aceasta conține peste 30 de plante, care, asemenea unor bureți, curăță, desalinizează și micșorează cantitatea de chimicale din canal.

Verdeața crește în țevi asemănătoare celor din canalele de scurgere prin care se care varsă deșeurile în apă. Țevile din cadrul proiectului sunt făcute din fibre din nucă de cocos și bambus.

gowanus-canal-canoe-garden-Balmori-Associates-releasedGrowOnUs este ideea pusă în practică de compania Balmori Associates, după ce au primit o donație de 20.000 de dolari de la Fundația Cornelia & Michael Bessie.

“Suntem pionieri în decoruri plutitoare, iar acum vrem să aflăm cum să le facem mai ușor de realizat în ceea ce privește costurile. Dr. Michael Balick, de la Grădina Botanică din New York ne-a sugerat să cultivăm ierburi care nu sunt așa pretențioase. În câțiva ani, restaurantele din oraș pot servi mâncăruri din ceaiuri din ierburi și fructe crescute în aceste insule din plante”, scrie într-un comunicat de presă al companiei Balmori, conform True Activist.

Compania nu este la prima tentativă de acest fel. S-a mai încercat această soluție de alte trei ori, însă poluarea din ape a fost prea mare, iar plantele nu au făcut față. De data aceasta, însă, s-a folosit o floră mai rezistentă, care se menține bine.

Autor: Florina Mirică

Sursa articol: True Activist

Foto: Sursa 1, Sursa 2

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *