Din primele momente ale proiectului stiam ca reusita acestuia depinde de mobilizarea elevilor dar mai mult decat atat ne-am propus sa ii si educam intr-un spirit civilizat si demn.
Datorita situatiei triste in care se afla statul roman si cetatenii acesteia trec prin momente critice si simt nevoia de razbunare si de refuz fata de orice initiativa voluntara daca nu este pentru propriul interes.
Personal nici eu nu dau doi bani pe statul roman, dar mi-ash da viata pentru tara asta.
Acesta este si motivul pentru care imi doresc ca proiectul sa fie un succes al romanilor si-al maramuresenilor care dau intotdeauna dovada de implicare si fac fata problemelor cu care se confrunta.
Pentru a intelege mai bine voluntariatul, spiritul eco, importanta naturii si a mediului inconjurator, in primele 2 saptamani dupa inceperea anului scolar, intre 15 si 25 septembrie printr-un parteneriat cu inspectoratul scolar Maramures elevii vor beneficia de cursuri speciale si ore dedicate acestor nevoi primordiale pentru o dezvoltare sanatoasa a elevilor.
Ne dorim sa stim ca decizia de implicare sau neimplicare in acest proiect se va lua doar in cunostinta de cauza. Comunitatile au nevoie de tineri activi, perseverenti si cu orizont cat mai larg.
Multumim d-nei Inspector General Mariana Pop si coordonatorului desemnat in Let’s do it, Romania! in Maramures, Inspector Camelia Duta, pentru sprijinul pe care ni-l acorda si deschiderea cu care au primit aceasta initiativa.
In Maramures exista 82057 elevi in clasele 1-12 si 188 institutii de invatamant cu personalitate juridica.
Printr-o colaborare eficienta participantii la Let’s do it, Romania! pot ramane cu o experienta de neuitat. O experienta de lunga durata care cu siguranta va da o alta perspectiva tinerilor care vor sa se apuce de treaba.
Tot in aceste zile am stabilit si primele intrevederi cu Universitatea de nord Baia Mare, facultatea de Resurse minerale si Mediu cu care am incheiat un parteneriat.
Problemele deseurilor in natura sunt foarte multe si dateaza de foarte mult timp. Astfel ca acestea pot fi gasite si-n pesteri, pe varf de munte sau in lacuri. Cu ajutorul tinerilor studenti vom reusi sa identificam si aceste locatii greu accesibile si pe 25 septembrie sa ne mobilizam si sa ne organizam pentru ca participantii sa acopere tot judetul Maramures.
In fiecare localitate din Maramures se pot primi noi informatii despre proiect si sunt echipe de organizare locala din care orice persoana cu initiativa poate face parte. Este nevoie si de entuziasmul tinerilor si de experienta celor mai putin tineri.
Let’s do it, Romania! Let’s do it, Maramures!
Buna
As dori sa particip la curatenie, problema e ca nu am echipa. ati putea sa ma ajutati sa i au legatura cu voluntarii din localitatea seini. va multumesc anticipat
Ciao.
Te am in lista de Cartare. Am vorbit si la telefon acu vreo cateva saptamani.
Cand stiu ceva despre o echipa din Seini in care poti intra, te anunt. Poate ne vedem cat de curand, am datele tale, te contactam noi.
Intre timp, poate gasesti noi prieteni/colegi cu care sa participi pe 25 septembrie.