Natura curată, oameni fericiţi

La Ziua de Curăţenie Naţională din acest an au luat parte 27 de liceeni înscrişi în proiectul de burse ”Vreau în clasa a noua”, 5 voluntari şi 3 angajaţi World Vision Romania.
În dimineaţa zilei de 12 mai, ”înarmaţi” cu mănuşi şi saci de gunoi, am purces la curăţarea Văii Cerbului, o zonă superbă aflată în apropiere de Cabana Gura Diham şi de staţiunea Buşteni, judeţul Prahova. Aici este zona turistică şi mai ales zona de campare, astfel că mizeria este, de obicei, la cote maxime.
Din fericire, nu eram singuri în lupta noastră cu gunoiul, deoarece ni s-au alăturat spontan persoane campate acolo şi alţi voluntari Let’s Do It, Romania!
În aproximativ 2 ore de efort susţinut am strâns 84 de saci mari de gunoi, dintre care 60 plini cu materiale reciclabile (pet-uri, hârtie, sticlă), deoarece anul acesta la Ziua de Curăţenie, accentul s-a pus pe reciclare selectivă.
Am fost bucuroşi să vedem cum prin entuziasm şi puterea exemplului, natura poate fi curăţată pentru ca oamenii să se bucure cu adevărat de ea.

În continuare, câteva impresii ale participanţilor la Ziua Naţională de Curăţenie:
”Ar trebui făcut mai des curat în pădure, nu doar o dată pe an. E păcat că oamenii nu sunt conştienţi de importanţa mediului înconjurător pentru viaţa şi sănătatea lor. Această acţiune m-a ajutat să înţeleg importanţa reciclării şi aş vrea ca toată lumea să vadă asta.” Alexandru (bursier – 17 ani)
”Mi-a plăcut foarte mult ce am făcut azi, că am lucrat ca o echipa şi ne-am ajutat unii pe alţii. Mi-a plăcut că oameni ce nu erau din grupul nostru s-au implicat alături de noi, că am dat un exemplu pentru semenii noştri şi i-am inspirat. Sigur voi merge şi anul viitor să fac curăţenie!” Andreea (bursiera – 17 ani)

Submitted by Ioana Cordos

DSC01266

DSC01265

DSC01264

DSC01344

DSC01315

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *