Gala Let’s Do It, Romania!, în județul Prahova

 

Ȋn luna octombrie a avut loc Gala Let’s Do It, Romania!, în județul Prahova, cu prilejul încheierii celei de-a patra ediții a campaniei de curățenie națională. Evenimentul s-a desfășurat în sala Europa la Consiliul Județean Prahova și a avut ca invitați reprezentanți ai companiilor partenere (Timken Ploieşti, Apa Nova Ploieşti, Yazaki Ploieşti, Rafinaria Petrotel Lukoil, Toyota Ploieşti, Unilever Ploieşti, Plastipak Ploieşti, Rosal Ploieşti), ai instituțiilor publice, reprezentanţii ong-urilor partenere LDIR judeţul Prahova, cât și elevi și profesori voluntari.

Gala a debutat cu vizionarea câtorva videoclipuri despre mediu și  impactului omului asupra acestuia, despre încălzirea globală, cât și rularea momentelor surprinse la curățenie de aparatul foto, urmând ca apoi participanții din sală să-și împărtășească opiniile.

Florentina Pantilimon, coordonatoarea județeană, a prezentat un prim raport a județului Prahova după terminarea campaniei, ca de exemplu in Municipiul Ploiestia fost adunate 11 tone de deşeuri, aproape de 3 ori mai mult ca anul trecut. Putem spune că este cu adevărat o răsplată a muncii tuturor voluntarilor, cât și organizatorilor. După muncă și răsplată! J

Așa cum le-am promis voluntarilor încă de la înscrieri, în cadrul galei le-au fost înmânate diplomele de participare la curățenia națională, însoțite de cadouri din partea partenerilor noştri Unilever şi Apa Nova Ploieşti.

Surprizele însă nu s-au oprit aici, cei prezenți în sală au avut ocazia de a câștiga câte un tricou personalizat cu condiția de a împărtăși cu ceilalți experiența de a fi voluntar al Let’s Do It!

După două ceasuri pline de activități, gala începea să ia sfârșit, cum altfel dacă nu cu multă voie bună dar și multe poze!

Anul acesta campania inițiată de Let’s do it, Romȃnia! din judeţul Prahova a reprezentat un real succes! Tinerii voluntari devotaţi ȋn ȋntregime curăţeniei naţionale au reuşit să adune tone de deşeuri ducȃnd Prahova printre locurile fruntaşe. La acest proiect s-au alaturat administraţia publică judeţeană, locală, firme, ong-uri, dar și elevi din diverse școli/licee. Ȋn urma cartării au fost localizate zonele cu un grad crescut de „mizerie” lăsată de persoane neglijente. Totul a fost posibil cu ajutorul tinerilor dornici să schimbe ceva pentru natură.

Prin munca depusă de cei prezenţi la această campanie, dorim să dăm un exemplu tinerei generaţii, dar şi să reponsabilizăm adulţii pentru ca mai tȃrziu şi copii lor să se poată bucura de spaţiile verzi de care ei au beneficiat. Prin imaginea acestor copii pregătiţi de aventură putem contura profilul unui apărator al naturii, fapt ce ne oferă speranţa ca viitorul “va fi verde!”.

Mulțumim tuturor celor care ne-au onorat cu prezența la gală!

 

 

Vezi cum s-a desfășurat gala, aici: http://www.vptv.ro/lets-do-it/

 

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *