Pe locuri, fiti gata pentru Let’s Do It, Romania! Mihai Sturzu de la Hi-Q se numara printre suporteri

Dupa cum se stie deja, in luna mai Ziua de Curatenie Nationala reprezinta o prioritate pe lista actiunilor sociale din Romania, ca parte a campaniei Let’s Do It, World!

De aceea, Echipa Let’s Do It, Romania! Iasi ii asteapta pe toti  voluntarii sambata 12 mai, incepand cu ora 08.00, in parcarea de la Iulius Mall, la cortul Toyota pentru a se alinia la linia de start a cursei care are ca obiectiv final o tara mai curata si mai atasata de conceptul de reciclare.

Alaturi de noi, sustine cu tarie mesajul campaniei Let’s Do It, Romania! si Mihai Sturzu, component al trupei Hi-Q, personaj activ si carismatic al showbiz-ului romanesc, pe care cu siguranta  l-ai ascultat macar o data cantand sau l-ai vazut in cel putin una dintre numeroasele emisiuni de divertisment din Romania in care a aparut de-a lungul anilor.



Daca optimismul si sinceritatea lui Mihai Sturzu sau a oricarui sustinator activ al campaniei Let’s Do It, Romania! te-au determinat sa iei hotararea de a nu lipsi sambata 12 mai de la lectia de curatenie si de ecologizare a vietii de zi cu zi, iata programul stabilit de echipa din Iasi:

 

8:00 – 11:00
Inregistrarea voluntarilor la punctele de inregistrare
Instructaj (Voluntarii vor primi și un numar de telefon de la punctul de inregistrare, unde vor putea semnala eventualele probleme (e.g. s-au terminat sacii, nu pot gasi mormanul, accidente, situații speciale etc.))
• Formarea și completarea echipelor (daca nu exista echipe deja formate)
Alocarea unui morman fiecarei echipe (daca nu au ales deja un morman folosind aplicația on-line)
Echiparea voluntarilor cu saci și manuși (pentru cei care nu au deja)


9:00 – 11:00
• Voluntarii pleaca spre mormanele de gunoi care le-au fost alocate (cu un mijloc de transport propriu sau asigurat de organizatori, dupa caz)


9:15 – 15:00
• Voluntarii curata de deseuri mormanul care le-a fost alocat (Voluntarii vor fi anunțați de catre organizatorii locali daca in zona respectiva se va realiza colectare selectiva. In acest caz, li se vor comunica categoriile de deseuri si culoarea sacilor care vor trebui folositi pentru fiecare grupa)
• Sacii sunt scosi la cel mai apropiat drum public


15:00
• Liderul echipei de voluntari confirma fizic (la punctul de inregistrare) sau prin SMS faptul ca mormanul a fost curatat (formatul SMS-ului si numarul de telefon unic la care trebuie facuta confirmarea vor fi furnizate voluntarilor la punctul de inregistrare).

Dupa adunarea tuturor sacilor cu gunoi, Salubris Iasi, asa cum a facut-o si in 2010 si in 2011, va pune la dispozitie o parte din resursele sale pentru o cat mai eficienta colectare si selectare a deseurilor depistate de voluntari pe teren.


Nu uita sa te echipezi corespunzator conditiilor meteorologice anuntate la stiri cu o zi inainte si actiunii careia trebuie sa ii faci fata (detalii aici), sa fii pregatit pentru toate provocarile echipei Let’s Do It, Romania! si a sponsorilor sai, sa conduci masina din dotare, daca ai una, spre zonele pe care le vei scapa de gunoaie si de poluare si sa pregatesti sacii si manusile pentru strangerea gunoiului. Daca nu ai masina, manusi si saci pentru curatenie este suficient sa fii prezent, de restul ne ocupam noi.

Let’s Do It, Iasi!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *