LET’S DO IT 12 MAI 2012 – O POVESTE DE SUCCES

Poveştile încep cu a fost odată… ca niciodată…


Şi povestea noastră începe cu preocuparea permanentă a colegilor mei, cadre didactice ale Şcolii Bogdăneşti, pentru păstrarea demnităţii personale, a respectului pentru valori şi a mediului înconjurător.

În săptămâna 2-6 aprilie 2012, în cadrul săptămânii “Şcoala Altfel” s-au desfăşurat acţiuni de ecologizare pe malul râului Oituz. Au participat elevi din ciclul primar şi gimnazial însoţiţi de doamnele învăţătoare Catanea Maricica, Ungureanu Ana şi profesor Ursache Maria. Activitatea a fost coordonată de doamna director Gabriela Irodi.

Ne-am alăturat deci cu bucurie campaniei de curăţenie în ziua de 12 mai. Personajele acestei povești sunt cei treizeci de elevi (harnici de nota zece!), coordonaţi de directorul şcolii Gabriela Irodi şi de doamna profesoara Maria Ursache.


De aicea, din poveste, înainte mult mai este…


Acţiunea de ecologizare s-a desfăşurat pe malul râului Oituz.

Cu cântece, cu glume, bancuri, pantomimă sau bătăi în darabanele metalice nereciclabile găsite, copiii au strâns saci de gunoaie.

Am scris pe baloane colorate și pe mici cartonașe, mesaje ecologice. Am învățat să colectăm selectiv, ne-am amintit de ”Cei 3 R”.

Am servit masa și am demonstrat, la rândul nostru, cum trebuie să arate locul de picnic, după servirea mesei.

Am binecuvântat apoi meleagurile încărcate de istorie glorioasă, fericite că sunt primenite, cu dansuri, jocuri şi bună dispoziţie.

Am plecat spre școală în jurul orei treisprezece, luând cu noi oboseala plăcută după o muncă bine făcută și imaginea de final a unei poieniţe  de poveste, un loc din România de care dorim să se bucure și cei care vor veni după noi…

O iniţiativă generoasă a organizatorilor, care ne-a permis să muncim alături de elevii noştri, să învăţăm şi să ne distrăm împreună.


Și-am încălecat pe-o șa… şi v-am spus povestea mea!


Dir. Gabriela Margareta Irodi

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *