Iubitorii de MTB, iubitori de natură

Organizatorii concursului de mountainbike doresc, pe această cale inedită şi interesantă, readucerea zonei Stejarilor Seculari din Cristian, în atenţia tuturor braşovenilor şi nu numai. Articolul, aşa cum se regăseşte şi pe site-ul oficial, exemplifică scopul şi detaliile participării la concurs. De asemenea, întreaga regiune a fost curăţată temeinic de către iubitorii sportului şi ai numitei valori româneşti.
“Stejarii Seculari dainuiesc in Cristian de peste 1 secol,unii dintre ei depasesc venerabila varsta de 400 de ani fiind considerati adevarate monumente ale naturii,asa ca ne-am gandit ca un concurs care sa se desfasoare in locul in care acestia strajuiesc este un semn de respect atat pentru Stejarii Seculari ,cat si pentru comuna Cristian in ansamblul ei.
Prin acest concurs dorim sa promovam istoria,cultura,geografia si frumusetile pe care comuna Cristian si imprejurimile pot sa le ofere.
Suntem mandri sa va anuntam prima editie a concursului MTB XC “Stejarii Seculari” care va avea loc in comuna Cristian pe platoul pe care se afla chiar Stejarii Seculari.
Aceasta este prima editie ,dar speram ca in viitorii ani sa creem o traditie si acest concurs sa conteze in calendarele competitionale de profil.
Pentru aceasta avem nevoie de sprijinul ,intelegerea,criticile,dar mai ales de prezenta voastra.
Concursul este pe profil XC si se adreseaza tuturor celor care indragesc MTB-ul si care au o minima experienta in a parcurge trasee cu dificultate medie sau un pic peste.

Traseul are o lungime de 4000 m si o diferenta de nivel de 210 m ,nivelul de dificultate este acelasi si pentru incepatori si pentru avansati,diferenta o va face numarul de ture parcurse in functie de categorie. (Marcajul rosu de pe harta )
La inscriere se va percepe o taxa de 50 Ron. Taxa se va plati la locul startului,iar la achitarea taxei se va primi pachetul de START.
Specificul traseului nu permite un numar ridicat de participanti,acesta fiind  limitat la 200 de concurenti.”
Pentru mai multe detalii, accesati http://mtbstejariiseculari.ro/

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *