Cercetătorii au descoperit cum să capteze energie din mișcarea copacilor

Inginerii din cadrul Ohio State’s Laboratory of Sound and Vibration au descoperit o nouă formă de producere a energiei eoliene, prin transformarea mișcării copacilor în energie.

Mișcarea copacilor din cauza vântului produce vibrații care ar putea fi transformate în energie printr-o tehnologie care se bazează pe piezoelectricitate. Piezoelectricitatea reprezintă sarcina electrică produsă în urma unei vibrații aplicate oricărui tip de material – de la mișcarea tastaturii până la mișcarea de balans a unui zgârie-nori.

Știința aceasta se bazează pe vântul care, mișcând frunzele sau crengile, produce întregul copac să vibreze la o frecvență mult mai mică. Inginerii au testat pe mici păduri artificiale, folosind grinzi de oţel în formă de L, înfăşurate cu un material piezoelectric și au putut să producă aproximativ 2 volți de energie.

Piezoelectricity-889x725

Descoperirea cercetătorilor este una foarte importantă în domeniul energiei regenerabile. Asta mai ales datorită faptului că piezoelectricitatea poate fi folosită în viitor pentru a capta energie din fiecare activitate umană, până și la captarea presiunii produse de piciorul uman care atinge asfaltul.

Autor: Florina Mirică

Surse articol: Inhabitat, BetaMinds.com, Revista Tehnica Instalațiilor

Surse foto: Sursa 1, Sursa 2

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *