Vo-Trong-Nhia-Architects-Binh-Housec-889x447

Casa cu grădini verticale, soluția pentru zonele urbane aglomerate

Spațiile tropicale din Vietnam  au fost distruse din cauza extinderii orașelor, iar zonele urbane nou dezvoltate își pierd conexiunea cu natura. În încercarea de a reconecta spațiul în care trăiesc oamenii cu natura, compania vietnameză de arhitectură Vo Trong Nhia Architects a creat Casa eh Binh, în care poate să crească suficientă hrană suficientă pentru trei generații dintr-o familie mare.

Vo-Trong-Nhia-Architects-Binh-House11-1020x610

Arhitecților li s-a cerut să creeze o casă confortabilă, cu verdeață la fiecare nivel și au făcut mai mult decât atât, au obținut și un design luxuriant, care echilibrează zonele de familie cu spații individuale, chiar în mijlocul unui cartier aglomerat. Ca parte a seriei “House for Trees”, compania Vo Trong Nhia Architects a folosit proiectul Binh House pentru a crea o adevărată junglă în interiorul casei, cu spatii verzi luxuriante la fiecare etaj.

Casa este construită din beton, se află într-un cartier cu densitate mare din orașul Ho Chi Minh și găzduiește o familie de trei generații. Prin urmare, provocarea a fost de a crea spații care să permită locuitorilor săi să interacționeze și să comunice. Ușile mari din sticlă glisantă permit intrarea luminii naturale în întreaga casă îmbunătățind microclimatul prin utilizarea ventilației naturale și a luminii naturale în fiecare cameră. De asemenea, pereții din sticlă ajută la crearea unui spațiu deschis, de socializare, chiar în mijlocul casei.

Vo-Trong-Nhia-Architects-Binh-House6-1020x610

Grădinile de pe acoperiș găzduiesc copaci mari pentru umbrire, reducând astfel temperatura din interior. Legumele pot fi, de asemenea, plantate pentru a servi nevoilor zilnice ale locatarilor. Această soluție de grădini verticale este potrivită pentru locuințe cu o densitate ridicată, contribuind în același timp și la îmbunătățirea stilului de viață vietnamez.

Folosind materiale durabile, cum ar fi piată naturală, lemn, beton expus combinat cu microclimatul, aceasta casă reduce costurile operationale și de întreținere. Arhitectura nu este doar pentru a satisface preocupările funcționale și estetice, ci și ca un mijloc de a lega oamenii de oameni și de oameni față de natură.

pic05_Living_dining_Quang_Đàm-1020x610

Surse articol: Inhabitat, ArchDaily
Surse foto: Sursa 1, Sursa 2, Sursa 3, Sursa 4

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *