Despre

Reading Time: 1 minute

Acesta este blogul oficial al proiectului „Let’s Do It, Romania!”, spaţiul în care încercăm să fim mai puţin formali, mai departe de un format rigid de comunicat de presă şi mai aproape de susţinătorii LDIR şi de tot ce înseamnă această mișcare socială, cea mai mare din România, cu peste 1 100 000 de voluntari implicați până în prezent.

Ne dorim ca blogul „Let’s Do It, Romania!” să fie pentru tine o sursă de informație și de inspirație. Vrem să-ti oferim resurse care să te facă un cetățean responsabil, prin articole despre mediu și despre soluțiile pe care le avem pentru o Românie curată. Ne propunem, de asemenea, să te informăm despre schimbările legislative din domeniu și despre efectul lor pentru natură și pentru oameni. Sigur, vrem să povestim și despre exemplele pozitive care există în jurul nostru, despre inițiativele Doer-ilor care aleg să nu stea pe margine și să schimbe țara în care trăiesc prin gesturi concrete.

Ne bucurăm tare mult când aflăm despre oameni activi și plini de energie, catalizatori ai schimbării pozitive, așa că vrem să te bucuri alături de noi de existența lor și, cine știe, să te inspire să te apuci de treabă! Și, desigur, te vom ține la curent cu acțiunile „Let’s Do It, Romania!”, în care te așteptăm cu drag să te implici.

Așteptăm părerile și sugestiile tale sau ideile de articole prin comentarii sau printr-un mail la comunicare@letsdoitromania.ro. Let`s Do It!

Mai multe informaţii despre „Let’s Do It, Romania!” poţi găsi pe site-ul oficial: www.letsdoitromania.ro

35 thoughts on “Despre

 1. Domiciliez Sibiciul de sus 335 Patarlagele/Buzau la cca. 200m. de albia raului Buzau. Zona frumoasa, putin afectata de “civilizatie”. Marea problema este cantitate f.mare de mizerie, cele mai vizibile fiind pet. Ader la miscarea d.-voastra, varsta 64 ani, dar va supun atentiei sugesti de rezolvare partiala, pe termen mediu/lung. Fac vorbire de rezolvari partiale, deoarece etapizarea si stabilirea de obiective realistice sunt bune indicatoare in cadrul unui demars serios. Instalatie/instalatii mobile, montate pe platforme mobile {remorci tractor si/sau autopropulsate pe 2/3 punti motrice}, aceste instalatii trebuie sa compacteze pet in pachete condensate de dimensiuni si greutati rezonabile. Program national de educatie ecologica a cadrelor din invatamantul prescolar/general/gimnazial/superior. Aici trebuie actionat la un mod inteligent, si flexibil, se constata in general ca rezistenta/opozitia este generata de cadrele apartinand sistemului la baza lui. In masura in care una sau cele doua propuneri le considerati interesante si realizabile, va stau la dispozitie cu complecterii, suport tehnic, etc. Cu stima, cornel. Contact:silviuscornel@hotmail.com Tf. 0238540810.

 2. Domiciliez Sibiciul de sus 335 Patarlagele/Buzau la cca. 200m. de albia raului Buzau. Zona frumoasa, putin afectata de “civilizatie”. Marea problema este cantitate f.mare de mizerie, cele mai vizibile fiind pet. Ader la miscarea d.-voastra, varsta 64 ani, dar va supun atentiei sugesti de rezolvare partiala, pe termen mediu/lung. Fac vorbire de rezolvari partiale, deoarece etapizarea si stabilirea de obiective realistice sunt bune indicatoare in cadrul unui demars serios. Instalatie/instalatii mobile, montate pe platforme mobile {remorci tractor si/sau autopropulsate pe 2/3 punti motrice}, aceste instalatii trebuie sa compacteze pet in pachete condensate de dimensiuni si greutati rezonabile. Program national de educatie ecologica a cadrelor din invatamantul prescolar/general/gimnazial/superior. Aici trebuie actionat la un mod inteligent, si flexibil, se constata in general ca rezistenta/opozitia este generata de cadrele apartinand sistemului la baza lui. In masura in care una sau cele doua propuneri le considerati interesante si realizabile, va stau la dispozitie cu complecterii, suport tehnic, etc. Cu stima, cornel. Contact:silviuscornel@hotmail.com Tf. 0238540810.
  +1

 3. Buna,
  cum pot sa vad care imi sunt membrii echipei?
  teoretic s-au inscris 5 deja
  dar nu imi apare nimic ..vreo confirmare …
  sau un status..ceva…

  va rog sa ma ajutati!!

  1. Buna, din cate stiu de la colegii mei de la IT, cel mai probabil, de luni, va veti putea vedea componenta echipelor.

   Anamaria

 4. Cum as putea sa obtin mai multe informatii? Multi dintre prietenii mei vor sa stie care sunt conditiile desfasurarii acestei actiuni.

 5. Salutare, As dori sa particip si eu, m-am uitat pe harta si in zona mea Bolintin Vale, coordonatorul este Lazar Cristina, dar nu inteleg cum pot da de ea… sper ca ma puteti ajuta!

 6. Buna ziua,
  M-am inscris acum ceva timp ca leader de echipa(cod 2778). Am discutat cu mai multe persoane si cred ca am strans minimum necesar de 5 participanti. Insa nu am primit nici o veste de la letsdoitromania.
  In mailul primit la inscriere se preciza ca vor fi primite informatii detaliate cu 2 saptamani inainte de 25 Septembrie. Este 20 Septembrie si nu am primit nimic. Mai mult, adresa de contact buc.voluntar@letsdoitromania.ro apare ca adresa inexistenta. Va rog sa ma ajutati cu o adresa corecta de contact sau cu detalii despre statusul initiativei mele ( daca echipa a fost validata, de exemplu).
  Multumesc,
  Cristina

 7. Buna seara,
  Sunt din Galati.
  Pot să mă alătur unei echipe?
  In speranta ca-mi va citi cineva mesajul il/o rog sa ma contacteze pentru mai multe detalii la adresa de mail de mai sus.
  Va multumesc frumos, Alina Rauta

 8. Buna sa va fie ziulica..si Felicitari! :)
  o mica intrebare?..pentru Timisoara cate puncte de intalnire vor fi in aceea dimineata de 25 decembrie?.. unde le pot gasi? :) scrise

 9. Un proiect ambitios…..numai ca si romanii trebuie sa fie mai ambitiosi! Doar putin peste 55000 de oameni sau strans momentan pentru aceasta actiune. Ce-i drept un trend vizibil ascendent in ultimele 3 zile!
  FELICITARI echipei LETSDOITROMANIA

 10. Buna ziua,

  Tocmai m-am intors din campania de curatenie si vin cu o propunere pentru anul viitor. Deoarece aceasta actiune a fost intens mediatizata in invatamantul preuniversitar s-au inscris multi copii. Deci, pe viitor, pentru optimizarea actiunii n-ar fi rau daca autocarele ar pleca din incinta scolilor si toti participantii dint-o scoala ar fi arondati unei aceleiasi zone, din pacate gunoi este din belsug si nu cred ca vom fi vreodata prea multi….

  Din Cluj-Napoca, felicitari organizatorilor!

 11. Felicitari coordonatorilor si participantilor pentru prima editie, este un mare pas inainte pentru Romania!

  Desigur ca nu s-a terminat curatenia, dar o mica parte a fost facuta si este o prima experienta foarte pozitiva.

  Asteptam editia 2 cu rezultate cel putin la fel de bune!
  Florin

 12. Va salut,
  Pentru anul 2011, incercam sa ne implicam mai activ in Bazinul Vaii Trotusului. Clubul de Ecologie si Turism Montan “ŞANDRU”-ONESTI.
  Omul gospodar isi face iarna car si vara sanie.

  1. Pentru ca desi traim in Romania, traim si in Europa si traim si pe planeta Pamant. :) Iar proiectul Let’s Do It este unul international, pornit in 2009 in Estonia – “Let’s Do It, Estonia!”.

 13. Buna. Sunt din Vaslui dar nu am vazut pe harta niciun morman de deseuri in zona noastra. As putea organiza echipe de voluntari dar ar exista problema transportului. Se ocupa cineva in zona noastra?

 14. Mesaj adresat doamnei Maria Paulescu din Timisoara, care a avut arondata in vederea curateniei o zona din cartierul Planiste, Giroc:

  Buna ziua!
  Numele meu este Enescu Marius, sunt medic stomatolog si locuiesc in Giroc, cartierul Planiste. Sunt cel cu tricou alb (al 2-lea din stanga) din poza postata de dumneavoastra pe Facebook. In data de 24.09.2011 la ora 9 eram in fata scolii din Giroc, semnam o hartie cu norme de protectie a muncii, si plecam impreuna cu partenerul de curatenie-Cosmin-, condusi fiind de doamna Petronela Florea sa curatim zona din jurul pescariei de la capatul Girocului. Am strans10 saci de 240 l si 4 de 120l. Toate acestea pot fi verificate.
  Acestea fiind zise, nu credeti ca ar fi cam stupid sa fiu cel ce a aruncat cele ce apar in poza respectiva?
  Probabil ca va intrebati (desi trebuia sa faceti asta inainte de a „arunca” cu gunoi pe numele meu) ce este cu toate materialele aparute in poza. Sora mea, care s-a mutat de curand in aceasta zona, a produs in timpul mutarii o cantitate de gunoi, pe care a depozitat-o in interiorul curtii si pentru care a platit sa fie transportat. Din pacate cei ce au fost platiti sa faca asta, au facut-o in modul cel mai balcanic cu putinta!
  Nu vreau sa va mai rapesc din timpul dumneavoasta, dar va sfatuiesc sa aveti mai multa grija la urmatoarele campanii de curatenie, si inainte de a jigni pe cineva, faceti putin pe detectivul (a).
  Cum am convingerea ca toti cei care au participat la aceasta campanie sunt oameni de caracter, astept scuzele dumneavoasta sub poza postata pe Facebook.
  O zi buna va doresc!

  Figură 1

  Maria Paulescu

  Daca ii cunoaste cineva pe sotii Enescu spuneti-le sa nu isi mai arunce gunoaiele pe camp…..
  — with Letsdoit Romania in Giroc.

  Din pacate nu am putut sa inserez si fotografia in cauza……

 15. buna , ati putea sa-mi spuneti si mie unde pot gasi programul de lucru din bucuresti – militari pt k eu l-am gasit doar pe cel din brasov

 16. Unde putem vedea punctajele obtinute de scoala noastra?
  Cum intram in posesia adeverintelor de participare?
  Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *