Proiectul “Let’s Do It, Romania” ia amploare la nivelul judetului, echipa de implementare din Maramures avand de acum noi atributii. Concret, echipa Let’s do it, Romania! din Maramures se implica in sustinerea si derularea proiectului si la nivelul judetului Bistrita Nasaud. Munca meritorie a membrilor echipei din Maramures se va reflecta astfel si in activitatile din judetul vecin, coordonatorul Denisa Amalia Pintea fiind hotarata sa faca treaba excelenta si in Bistrita Nasaud.
“Nu este vorba despre coordonarea efectiva a judetului ci de sprijin si suport pentru colegii si voluntarii care au sustinut acest proiect in Bistrita Nasaud si isi doresc sa reediteze succesul realizat de catre profesori si elevi, institutii publice, organizatii nonguvernamentale si companii private. Dorim sa le impartasim din entuziasmul echipei din Maramures si sa facem un schimb de experienta reciproc necesar, intrucat rezultatul acestui proiect si buna lui desfasurare reprezinta interesul intregii echipe de proiect. Este proiectul nostru, al tuturor, astfel incat trebuie sa dam tot ce avem mai bun pentru succesul Let’s do it, Romania! editia 2011” a declarat Denisa Pintea.
Primul pas al echipei din Maramures se va concretiza, maine, printr-o conferinta de presa care se va desfasura la Primaria Municipiului Bistrita. La eveniment vor participa reprezentanti ai ONG-urilor, institutiilor publice si ai agentiilor de profil din judetul Bistrita Nasaud. Echipa din Baia Mare le va prezenta acestora actiuni si manifestari derulate in Maramures, precum si rezultatele primei editii a proiectului “Let’s Do It, Romania!” la nivelul judetului Maramures va prelua din experienta colegilor bistriteni care anul trecut au mobilizat peste 2000 de voluntari pe 25 septembrie.
“Consider ca dincolo de competitia intre judete, este vorba de colaborarea intre echipe, astfel incat sa putem sensibiliza opinia publica, institutiile implicate precum si companiile private, astfel incat pe 24 septembrie 2011 sa ne unim fortele pentru salubrizarea zonelor cu depozite ”accidentale” de gunoaie de pe teritoriul Romaniei.” incheie coordonatorul actiunii, Denisa Pintea.
Tot in cadrul intalnirii de la primaria Bistrita, s-a discutat despre strategia de identificare a deseurilor din teritoriu, despre potentiali parteneri ai proiectului precum si despre activitati menite sa provoace cat mai multi bistriteni sa iasa la marea curatenie.