Credit foto: ID 3859248 © Szymon Wdowiak | Dreamstime.com
Forumul Economic Mondial care se desfășoară săptămâna aceasta în Elveția, la Davos reunește cei mai importanți lideri financiari din lume. Printre temele abordate se numără și schimbările climatice, energia regenerabilă și reducerea cantității de plastic folosită de marii producători.
Participanții au căzut de acord să folosească metode mai sigure de producere și consum pentru plastic, deoarece risipa de plastic amenință mediul și viețuitoarele, lucruri menționate și în “Noua Economie a Plasticului”. O mare problemă care există în acest moment este poluarea oceanelor.
“Noua Economie a Plasticului” este o inițiativă lansată de cele mai mari companii din lume, cu doar câteva zile înainte ca Donald Trump să fie ales. Se știe deja că președintele-ales al SUA este sceptic cu privire la schimbările climatice. Multinaționale precum Unilever și Procter&Gamble au promis să crească procentul de reciclare și să își reducă producția și folosirea de produse din plastic.
Unilever își propune ca până în 2025 să folosească doar ambalaje din plastic complet reutilizabile, reciclabile și compostabile. Sunt și alte companii sprijină această inițiativă: Coca-Cola, Danone și Dow Chemical.
Din cauza schimbărilor climatice, asiguratorii încep sa ia în calcul inundațiile și secetele mai frecvente. Companiile din industria energiei își adapteaza afacerile pentru o lume cu mai puțin consum de petrol și carbune. De asemenea, producătorii auto produc de la an la an mai multe vehicule electrice, iar UE și băncile dau mai mulți bani pentru proiectele de energie regenerabilă.
Forumul Economic Mondial a avertizat în întâlnirea de anul trecut că, în ritmul actual al poluării, până în 2050 vom avea mai mult plastic în Ocean decât pește. În prezent, 20% dintre produsele din plastic sunt reutilizabile și 50% dintre ele pot fi reciclate cu un cost redus. Fără inovații în domeniu, aproximativ 30% din ambalajele din plastic nu vor fi niciodată reutilizate sau reciclate. Asta înseamnă că în fiecare an 10 miliarde de pungi din plastic vor fi îngropate, aruncate în ape sau arse.
Surse articol: TalkVietnam, 1asig.ro, Rfi.ro
One thought on “Forumul de la Davos 2017: Multinaționalele își propun să folosească mai puțin plastic pentru ambalaje”