Capitala Indiei a interzis produsele de unică folosință confecționate din plastic

De la începutul lunii ianuarie, în New Delhi, capitala Indiei, a interzis folosirea pungilor, paharelor, farfuriilor și tacâmurilor de unică folosință. Decizia a venit în urma plângerilor din țară legate de cantitatea foarte mare de deșeuri produse. În plus,  multe dintre ele sunt arse la gropile de gunoi, poluând aerul și solul.

Conform Times of India, 60% din plasticul aruncat în ocean în fiecare an vine din India. Legea se aplică pe întregul teritoriu al capitalei.

Fiecare dintre aceste locuri reprezintă o imagine a dezastrului care are efecte asupra mediului și a sănătății locuitorilor din Delhi. Noi vom interzice utilizarea produselor de unică folosință din plastic în întreg teritoriul capitalei Delhi. Guvernul din Delhi va lua măsuri pentru depozitarea și utilizarea maselor plastice. Toate corporațiile și alte autorități publice, inclusiv cea din Delhi vor urma imediat pașii necesari pentru reducerea și utilizarea deșeurilor aruncate, se arată în hotărârea Tribunalului Național Verde din India.

3_1485340260

Anul trecut, după ce Theresa May, premierul din Marea Britanie a vizitat India, analiștii de la Greenpeace au calculat nivelul poluării aerului și au ajuns la concluzia că viața ei a fost scurtată cu câteva ore din cauza respirării aerului toxic.  Aerul din New Delhi este de 36 de ori mai toxic decât cel din Londra.

Surse articol: The Independent, India Times

Surse foto: Sursa 1, Sursa 2

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *