Cu 9 zile înaintea marelui eveniment, Ziua Națională a Curățeniei, Brașovul se mândrește cu o echipă într-o continuă expansiune, cu susținători care doresc ca oraşul de la poalele Tâmpei să se afle încă o dată la loc de cinste printre învingători.
Prin intermediul acestui articol, a venit rândul Asociaţiilor nonguvernamentale din judeţ să primească mulţumirile cuvenite din partea echipei de organizare LDIR pentru sprijinul acordat până în momentul de faţă pe partea de cartare, voluntari, promovare, dar şi implementare a proiectului.
Asociaţia PRIME Braşov este formată dintr-un grup de iniţiativă de la specializarea Comunicare şi Relaţii Publice, Universitatea Transilvania din Braşov. Şi-a început activitatea printr-o serie de proiecte marca PRIME România, dar şi prin evenimente proprii pentru toţi tinerii pasionaţi de Comunicare și Relaţii Publice.
Filiala Crucea Roşie Braşov are aproximativ 50 de voluntari care distribuie materiale informative, desfăşoară activităţi de animaţie, acordă prim-ajutor, organizează campanii de educaţie pentru sănătate. De asemenea, echipa de prim-ajutor oferă servicii medicale de urgenţă la acţiunile publice din Braşov.
AIESEC oferă tinerilor oportunitatea de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul de lider, pentru ca aceştia să aibă mai târziu un impact pozitiv în societate. Organizaţia cuprinde programe de leadership şi Exchange prin care tinerii pot participa la activităţi ce le permit să se dezvolte ca viitori lideri, să aibă parte de stagii de practică internaţională şi acces la un mediu de învăţare constructiv şi relevant pentru ei.
Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care promovează din 1990 drepturile copilului în România. Misiunea Organizaţiei Salvaţi Copiii România este de a obţine progrese marcante privind modul în care copiii sunt trataţi şi de a produce schimbări imediate şi de durată în viaţa acestora.
Clubul pentru Protecţia Naturii şi Turism (CPNT) este o organizaţie nonguvernamentală care acţionează în sprijinul protejării mediului şi practicării turismului ecologic. Înfiinţat în anul 1973, C.P.N.T. este format actualmente din aproximativ 100 de voluntari, majoritatea studenţi, care, pe lângă participarea la numeroase acţiuni cu specific montan (tabere, competiţii), sunt receptivi şi se implică activ în acţiunile clubului.
Centrul de Voluntariat Braşov reprezintă un proiect al Asociaţiei pentru Integrare Socială şi Protecţia Mediului Feed-Back Braşov, desfăşurat cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Tineret Braşov. Acest proiect s-a născut din dorinţa de a oferi celor care doresc să se implice în viaţa comunităţii, posibilitatea de a fi informaţi cu privire la proiectele care se desfăşoară în Braşov.
Reţeaua de Sprijin Comunitar (CAN) este un centru de resurse pentru ONG-uri şi o reţea comunitară în Judeţul Braşov. Misiunea CAN este de a facilita dezvoltarea unei reţele de comunicare şi colaborare care să sprijine activitatea organizaţiilor neguvernamentale din judeţul Braşov, implicate în proiecte de asistenţă şi protecţie socială, educaţie, dezvoltare comunitară, sănătate.
Asociaţia Floare de Colţ este o organizaţie profesional ştiinţifică, cultural-educativă şi sportivă care reuneşte iubitori ai naturii şi pe toţi cei interesaţi în cunoaşterea, studiul şi ocrotirea naturi din judeţul BRAŞOV şi din toată ţara. Asociaţia Floare de Colţ are drept scop, cercetarea şi educaţia ecologică, evaluarea şi păstrarea patrimoniului natural, pregătirea fizică şi intelectuală a membrilor în vederea realizării scopurilor propuse.
APC Braşov este o organizaţie neguvernamentală care are ca scop încurajarea şi sprijinirea iniţiativelor menite să asigure dezvoltarea durabilă a comunităţii, cu respectul datorat individului, demnităţii sale şi realizarea coeziunii sociale la nivelul comunităţii.
proBod este prima organizaţie din judeţul Braşov creată pentru locuitorii unei comunităţi. proBod îi apropie pe toţi indiferent dacă trăiesc în Bod Colonie sau în Bod Sat, sau dacă nu împărtăşesc aceleaşi idei. În final, toţi îşi doresc ca Bodul să devină „etalonul civilizaţiei din judeţul Braşov şi din România”.
PRO CODLEA este o asociaţie apolitică, care doreşte sa fie aproape de locuitorii municipiului Codlea, aproape de problemele comunităţii. Toată activitatea se bazează pe voluntariat. Denumirea reprezintă orientarea către oraş, Pro Codlea înfiinţându-se din dorinţa unor tineri decişi să aducă o schimbare în bine pentru comunitate.
Asociaţia Edu For All, înfiinţată în anul 2010, este o organizaţie neguvernamentală care are drept scop acordarea sprijinului educaţional, psiho- social şi material copiilor şi tinerilor ce provin din medii dezavantajate, precum şi a familiilor acestora pentru maximizarea potenţialului intelectual şi artistic al acestora, prin desfăşurarea unor activităţi educaţionale diverse la nivel local.
Asociaţia Cetatea Braşovului desfăşoară programe de sensibilizare a populaţiei în sensul minimizării impactului negativ al turismului asupra ariilor naturale din Braşov, prin organizarea periodică a unor acţiuni de curăţare a spaţiilor verzi şi a traseelor turistice.
Mulțumim tuturor asociaţiilor enumerate mai sus pentru că au vrut să joace un rol în povestea noastră, s-au implicat activ în fiecare etapă a proiectului și ne-au ajutat să clădim, cărămidă cu cărămidă, Let’s do it, Romania!
Dacă vrei ca și asociaţia ta să facă parte din distribuția Let’s Do It, Romania! nu ezita să ne contactezi şi să te înscrii pe site-ul www.letsdoitromania.ro, la secțiunea “Vreau să mă înscriu!”.