Poate sună ciudat, dar este posibil ca în viitor apa de mare să fie transformată în carburant, reducând asftel consumul extraordinar de petrol la nivel global.
Cercetările penru acest demers au fost făcute de Marina Americană pentru a găsi o cale prin care navele să producă propriul combustibil în timpul misiunilor. Acest lucru ar putea duce la o autonomie nelimitată a vaselor, astfel ajungându-se la o îmbunătăţire a performanţelor Marinei.
Noul carburant va fi unul ieftin. Acesta va costa între 1 şi 3 dolari litrul. Marina Americană este singura care dispune de acest combustibil alternativ şi plănuieşte să îl producă în cantităţi industriale pentru a-l comercializa.
Dacă vă întrebaţi dacă acest nou combustibil este dăunător pentru mediu, răspunsul este NU. Alternativa a apărut în urma dezvoltării unei tehnologii prin care se extrag dioxidul de carbon şi hidrogenul gazos din apa mărilor şi apoi sunt transformate în carburanţi lichizi cu ajutorul unor convertoare catalitice.
Dacă această tehnologie va fi pusă la punct în viitorul apropiat, ea ar putea fi adoptată de mai multe ţări din lume. O astfel de inovaţie ar prinde bine ţărilor care importă petrol, precum România care în primele 5 luni ale anului 2012 a importat 2051 de milioane de tone de petrol.
Articol realizat de Radu Casota
Credit foto: Dreamstime.com
Aceasta schimbare nu va avea loc prea curand, deoarece pana in acest moment sa venit cu zeci astfel de ideii, care ar merge dar nici una nu va fi pusa in aplicare cat timp magnatii petrolului au ceva de spus.
Nu cred intr-o astfel de solutie, cel putin pentru urmatorii 100 de ani. Nu vor inceta sa ne usuce de bani producand ceva care ne-ar putea ajuta